Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Я щаслива, що моя дитина чутиме світ»: 5-річний Павло з Одеси отримав сучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

01.03.2024

У неділю, 3 березня, світ відзначатиме Міжнародний день охорони здоров’я вуха та слуху. Фонд Ріната Ахметова багато років допомагає діткам із вадами слуху повноцінно чути. Один із підопічних проєкту «Тепер я чую» — 5-річний Павло з Одеси.

На те, що у сина не все гаразд зі слухом, мама звернула увагу незадовго до повномасштабної війни. Була надія, що після видалення аденоїдів проблема вирішиться. Але після всіх обстежень з’ясувалося, що ситуація складніша.

«Про можливість звернутися до Фонду Ріната Ахметова мені розповіла подруга, яка почула оголошення по радіо. Я подзвонила на гарячу лінію, залишила заявку, передала документи. Згодом надійшло повідомлення, що ми можемо отримати слухові апарати... Я дуже вдячна: Фонд подарував моїй дитині шанс чути світ. І я щаслива, що моя дитина чутиме», — розповідає його мама Христина.

У Павла двостороння змішана туговухість 2-3 ступеню. Це важка втрата слуху, внаслідок якої людина не чує слів, пояснює лікар-сурдолог Владислав Устянський.

«Ми давно співпрацюємо з Фондом, завдяки чому багато дітей може почути світ по-новому. Слухові апарати компенсують втрату слуху, відтак Павло почне чути всі звуки, які не чув раніше. Згодом налагодиться і його розбірливість вимови», — коментує лікар.

Слухопротезування забезпечить дитині можливість спілкуватися та розвиватися нарівні з однолітками. Важливо й питання безпеки, адже одного разу Павло, який не чув крики мами, ледь не потрапив під авто. До того ж, хлопчику скоро до школи, і завдяки апаратам адаптація до нового середовища пройде легше.

Допомогу в слухопротезуванні в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» можуть отримати діти з вадами слуху віком до 7 років, які проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточення.

Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001 (з понеділка по п’ятницю), або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU