Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми плакали — наша дитина почула звуки!»: Дарина з Харківщини отримала сучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

15.01.2024

Дарина погано чула з ранніх років, а після пережитої окупації Харківщини та трагічної загибелі тата її слух став ще гіршим. Дівчинка мріяла чути світ, але бабуся та дідусь, які самі виховують двох онуків, не могли дозволити собі слухопротезування для дитини. Дізнавшись про новорічний конкурс «Лист Святому Миколаю» від Фонду Ріната Ахметова, Дарина вирішила написати казковому чарівнику. І отримала від Фонду суперсучасні слухові апарати, які підлаштовуються під особливості дитини.

«Я попросила, щоб Святий Миколай подарував мені слуховий апарат. Це була моя мрія. Дякую. Я дуже рада, що вона здійснилася!» — зізнається дівчинка.

Вже на початку січня Дарину привезли до «Центру слуху» в Харкові, де на неї чекали фахівці, які підібрали дівчинці найоптимальніші слухові апарати.

«Ви знаєте, ми плакали... Наша дитина почула звуки! Це дуже, дуже велика радість. Ця допомога є дуже важливою для нас. Ми дякуємо Фонду Ріната Ахметова за те, що врятував нашу внучку», — ділиться бабуся Ольга Миколаївна, не стримуючи емоцій.

Третій ступінь сенсоневральної приглухуватості – це порушення, при якому людина не чує й уражено її слуховий нерв, пояснює аудіологиня-слухопротезистка «Центру слуху» Аліна Соловйова.

«Дарині показано двостороннє слухопротезування. Ми видали апарати: дівчинка задоволена, вона чує все, чудово розбирає мову. Дякуємо Фонду за такі подарунки дітям», — передає лікарка.

Допомогу в слухопротезуванні в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» можуть отримати діти з вадами слуху віком до 7 років, які проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточення.

Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001 (з понеділка по п’ятницю), або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU