Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям»: традиція добра

10.12.2021

Масштабна та багаторічна Акція «Рінат Ахметов – Дітям» – це більше, ніж великий проєкт. Це традиція. Традиція, якій уже понад 20 років.

У листопаді 2001 року Рінат Ахметов напередодні Дня святого Миколая вперше приїхав у гості до вихованців дитячого будинку. З того часу це стало щорічною традицією. Так і народилась ідея наймасштабнішої в Україні традиції добра й особистої участі в житті багатьох хлопчиків та дівчаток. З'явилася Акція «Рінат Ахметов – Дітям».

Уже понад 20 років напередодні Нового року співробітники Фонду вручають подарунки вихованцям інтернатних закладів, дитячих будинків сімейного типу, а також дітям – учасникам програм і проєктів Фонду.

Рінат Ахметов, для якого ця Акція завжди була й залишається однією з найулюбленіших і найважливіших, так пояснює свою філософію допомоги дітям: «Допомогу тим, хто її потребує, не можна відкласти на потім. Нас так привчили, що діти – це наше майбутнє, що ми справді в це повірили. Але це не зовсім так. Діти – це наше сьогодення, і за майбутнє, їхнє майбутнє, відповідаємо ми».

За роки існування Акції формат її змінювався, але мета та філософія залишалися незмінними – дарувати тепло та турботу дітям.

У фокусі Акції «Рінат Ахметов – Дітям» – діти, позбавлені батьківського тепла. Дуже важливо допомогти їм розкрити свої здібності й дати віру в те, що вони можуть досягти поставленої мети і змінювати світ на краще.

Діти чекають на диво. І я бачила, як горять їхні очі, як вони радіють не лише подарункам, а й увазі й турботі.

Тільки за останні 14 років подарунки від Ріната Ахметова отримали майже 1 000 000 дітей. Цього року подарунки та привітання від найвідомішого благодійника України вручать майже 100 000 дітей. А ще для діток у Маріуполі заплановано святкову ялинку та інші приємні сюрпризи.

Крім цього, 17 грудня Фонд проведе всеукраїнський мотиваційний інтерактивний онлайн-урок «Твоя суперпрофесія» для школярів 8-11 класів. Він також є частиною масштабної Акції «Рінат Ахметов – Дітям».

Представники спеціальностей розкажуть, чому саме ці професії є дуже популярними сьогодні. Вони розкриють можливості й перспективи цих професій, секрети успішності та шляхи зростання. А також розкажуть, де і ким можна бути затребуваним завдяки таким навичкам.

Більше того, на учасників чекає сюрприз – зустріч із зірковим гостем, який мотивуватиме підлітків своєю історією успіху. Перед ними також виступлять герої минулих зустрічей і поділяться своїм досвідом та історією успіху. Початок онлайн-уроку відбудеться о 12:00 на YouTube-каналі Фонду. Паралельна трансляція онлайн-уроку проходитиме на порталі Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова за посиланням:  https://civilvoicesmuseum.org/news/onlajn-urok-tvoya-superprofessiya-pomozhet-podrostkam-najti-svoj-put-v-zhizni.