Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 1000 наборів медикаментів отримали важкохворі діти з Донбасу. Кому і як надається допомога?

20.04.2016

1040 наборів спеціальних медикаментів отримали діти з Донбасу, які страждають важкими хронічними захворюваннями. Цю допомогу надав Штаб Ріната Ахметова в межах програми адресної допомоги «Ліки дітям».

Всі заявки надійшли від батьків на гарячу лінію штабу. Всього за час дії проекту діти отримали 479 пакетів з інсуліном або тест-смужками, 332 набори протисудомних і 229 наборів протиастматичних препаратів.

11-річній Насті з Донецька шість років тому лікарі поставили страшний діагноз – епілепсія. Мама виховує доньку сама. Грошей на дорогі ліки бракує. А у вересні 2014 року в родині сталося ще одне нещастя – під час бойових дій снаряд влучив прямо в їхній будинок у Петровському районі.

«Гуманітарний штаб узяв на себе забезпечення тяжкохворої дитини життєво необхідними медикаментами. За час роботи проекту «Ліки дітям» мама двічі зверталася по допомогу й отримала протисудомні препарати для дочки терміном на 3 місяці вперед. Життя і здоров’я дитини – найбільша цінність для Ріната Ахметова. Тому Штаб продовжує надавати допомогу медикаментами сім’ям із дітьми у важких життєвих обставинах», – розповіла Ірина Темерко, керівник програми «Адресна допомога».

Програму «Ліки дітям» було запущено в жовтні 2015 року. Мета – забезпечити дітей із Донбасу з важкими хронічними діагнозами спеціальними препаратами, які підходять виключно їм. Заявки приймаються за телефоном гарячої лінії Штабу 0800 509 001.

Хто може отримати допомогу від Штабу Ахметова?

Всі діти віком від народження до 18 років, які проживають на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, і діти-переселенці, які проживають на мирних територіях Донбасу.

Де видаються ліки?

Видавання медикаментів відбувається в аптеках Артемівська, Краматорська та Маріуполя Донецької області. За дорученням тут також можуть отримати препарати найближчі родичі дитини (бабусі й дідусі, брати й сестри, тітки й дядьки), що проживає на непідконтрольних територіях.

За яких захворювань надається допомога?

  • цукровий діабет
  • бронхіальна астма
  • епілепсія (будь-якої форми, а також її наслідки)
  • ДЦП (будь-якої форми)
  • гідроцефалія (із супутніми ускладненнями)
  • черепно-мозкові травми і їхні наслідки
  • ураження центрально-нервової системи
  • енцефаліти (і їхні форми)

Як отримати ліки?

  1. Зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу (0800 509 001) і залишити заявку.
  2. Відповісти на дзвінок співробітника Штабу, уточнити, які документи необхідно надати і в якій аптеці можна отримати ліки.
  3. Отримати ліки в аптеці, пред’явивши необхідний пакет документів.

Який обсяг ліків призначено дитині?

Кожна дитина отримує ліки на 3 місяці вперед.