Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Щоб син жив»: як Фонд Ахметова рятує дітей із Донецька

05.04.2019

Наталя з чоловіком і двома дітьми живе в Донецьку. На підконтрольну територію, до Маріуполя, жінка приїжджає регулярно. Шість годин в один бік, шість – в інший. Щоразу дорога виходить складною: блокпости, перевірки, затори. Але Наталя долає цей шлях знов і знов, тому що хоче, щоб молодший син жив.

– Від самого народження Артем хворіє. Вже було кілька операцій на діафрагмі та серці. Начебто почав одужувати, але в чотири роки почав задихатися ночами, – розповідає Наталя Володимирівна.

Лікарі поставили діагноз: «бронхіальна астма» та попередили, що ліки син мусить приймати щодня. Все життя.

Але придбати медикаменти не під силу було родині.

– Ми дізналися, що Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям Донбасу, які потребують ліків, тому зателефонували й попросили про допомогу. Вислали всі довідки і незабаром прийшла відповідь: «Приїжджайте за ліками!» Неймовірно вдячні Рінату Леонідовичу за те, що допомагає жителям свого рідного Донецька. Ми тепер спокійні за Артема, він має ліки на щодень! – каже мама дитини. 

Артем став одним з учасників проекту «Ліки дітям». У рамках проекту допомогу Фонду отримують діти до 14 років, які проживають як на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, так і з сімей переселенців із підконтрольних територій. Основні напрями допомоги – протиастматичні та протисудомні препарати.

За час роботи проекту «Ліки дітям» Фонд Ріната Ахметова видав понад 4,3 тисячі наборів життєво необхідних медикаментів.

– Допомога дітям завжди в пріоритеті у Ріната Ахметова. Особливо коли йдеться про порятунок життя. Тому ми й надалі приймаємо заявки на участь у проекті від батьків та опікунів дітей до 14 років із важкими хронічними захворюваннями. Учасниками проекту можуть стати діти, які живуть на непідконтрольній території, а також діти-переселенці, – сказала Юлія Маліч, менеджер програм і проектів Фонду Ріната Ахметова.

Як отримати допомогу за проектом «Ліки дітям»?

Допомогу можуть отримати діти до 14 років, які проживають на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, а також діти-переселенці, які проживають на мирних територіях Донецької та Луганської областей.

Основні напрями допомоги – протиастматичні і протисудомні препарати

Для отримання допомоги потрібно:

Зателефонувати на гарячу лінію Фонду 0800 509 001 й залишити заявку.

Відповісти на дзвінок працівника Фонду – уточнити, які документи потрібно подати та в якій аптеці можна отримати ліки.

Отримати ліки в аптеці, показавши необхідний пакет документів.

Медичні препарати видаються в аптеках Маріуполя, Краматорська й Бахмута з розрахунку на три місяці.