Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Оформлення статусу «дитина війни»: як пройшла онлайн-зустріч із фахівцями

13.09.2024

12 вересня 2024 року фахівці служб у справах дітей і центрів надання соціальних та адміністративних послуг зібралися на зустріч «Діалог на тему», організовану благодійною програмою Фонду Ріната Ахметова «Сирітству – ні!», щоб обговорити особливості оформлення статусу «дитина війни» дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту. Захід зібрав майже 500 осіб, яких зацікавила ця тема.

Під час зустрічі тренерка з питань соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, Ольга Пашко детально роз’яснила порядок надання статусу «дитина війни». Зокрема, вона змістовно пояснила, хто має право на отримання статусу; хто надає статус; які документи потрібні. Також учасники зустрічі обговорили, які пільги передбачає статус «дитина війни». Окрему увагу було приділено особливостям заповнення акта оцінки потреб сім’ї (особи) у соціальних послугах, який необхідний для отримання статусу «дитина війни».

Окрім цього, експертка розповіла про ознаки психологічної травми у дитини внаслідок війни та надала дієві поради подолання дитячої психотравми, пов’язаної з війною.

Під час заходу учасники зустрічі активно долучалися до обговорення тем, ділилися проблемами, які виникають під час роботи при оформленні статусу «дитина війни», також ділилися важливою інформацією зі свого досвіду та корисними порадами.

В учасників виникало багато питань, на які спікерка змістовно відповідала, спираючись на нормативні акти. Найбільше аудиторію цікавили питання щодо коректного заповнення акта й висновку оцінки потреб сім’ї (особи), а також питання щодо переліку територій, які підпадають під надання статусу.

Після проведення «Діалогу на тему» в чат платформи TEAMS та вайбер-групу Фонду Ріната Ахметова надійшла велика кількість подяк спікерці та всій команді за організацію зустрічі на дуже важливу тему, особливо зараз в умовах війни. Учасники зазначили, що зустріч була корисною та інформативною, під час якої вони отримали багато цінних знань та практичних порад, особливо відзначили доступне роз’яснення спікеркою законодавства. Учасники зустрічі зазначили, що отриману потрібну й важливу інформацію будуть використовувати в своїй роботі.

Відгуки учасників онлайн-зустрічі «Діалог на тему»:

«Дякую організаторам за чудовий діалог! Окрема подяка лекторам! Вдалим було поєднання теоретичного й практичного досвіду, живе спілкування і розбір важливих питань та ситуацій. Ваша підготовка та увага до деталей вражають. Я почувала себе комфортно та вмотивовано під час зустрічі. Ваша ефективна комунікація та здатність утримувати увагу аудиторії заслуговують на похвалу»

«Щиро дякую за зустріч, інформація була зрозумілою та доступною. Планую застосовувати отримані знання на практиці для більш ефективної допомоги дітям, які цього потребують»

«Дуже цікава зустріч, актуальна тема, бо багато сімей звертаються до центрів для оформлення даного статусу, тобто заповнення з нашого боку оцінки потреб сім'ї»

«Щира вдячність організаторам і спікерці за діалогізацію важливого питання, актуального в сучасних умовах»

«Дякую вам за змістовну презентацію і розбір проблемних питань. Корисною зустріч була ще й тим, що учасники наживо обговорювали зі спікером цікаві для них питання»

«Дякуємо! Інформація викладена професійно, доступно. Лектор – супер! Ми прийшли на зустріч, для того щоб ще раз засвоїти це питання, хоч і працюємо в цій темі з 2017 року. Зараз надаємо всім нашим дітям громади статус «дитина війни», бо наша громада біля Вишгорода сильно постраждала»

«Щиро дякую за цінні роз’яснення, адже є багато спірних питань, пов’язаних із наданням даного статусу. Дякую за практичні поради!»

«Дуже приємний лектор, цікава й легка подача матеріалу. Було корисно послухати та дізнатися щось нове. Презентація допоможе засвоїти почуте та при потребі нею скористатися під час роботи»

«Дякую за підняту тему, адже найбільша кількість звернень до нашого центру соціальних послуг ‒ це саме звернення стосовно оформлення статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій»

«Дуже змістовний, практичний, корисний вебінар. Все було подано доступно. Велика подяка організаторам за таку цікаву зустріч!»