Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Нью-йоркський музей працює з дітьми-аутистами в Іспанії

25.02.2014

Музей мистецтв у Квінсі (Queens Museum of Art) – один з найголовніших музейних і освітніх центрів Нью-Йорку (США). Світову популярність йому принесли не лише численні цікаві експозиції, а й унікальні освітні програми для людей із особливими потребами . Щорічно понад 30000 дітей і дорослих з різними формами емоційних та фізичних розладів беруть у них участь. У своїх спеціалізованих програмах фахівці музею використовують провідні терапевтичні техніки, а також різноманітні матеріали, музику та ігри. Тепер же до цих освітніх ініціатив американські мистецтвознавці, педагоги та психологи хочуть долучити своїх іспанських колег. Музей розширює межі роботи по інший бік Атлантики і відкриває в Мадриді схожу на свою програму роботи з дітьми-аутистами.

Проект, що отримав назву EmPOWER Parents, народився в результаті спільної роботи Музею мистецтв у Квінсі та Museo ICO у Мадриді. За задумом авторів, ця програма роботи з дітьми, що страждають на аутизм, та їх батьками не лише допоможе підібрати спеціальну шкільну програму, але й навчить таких дітей спілкуватися одне з одним.

- Ми об’єдналися з Museo ICO, аби створити простір для спілкування родин з дітьми-аутистами», - розповідає менеджер проекту Мішель Лопес. - Перші групові заняття в Іспанії вже відбулися. З’єднавшись по скайпу, батьки з обох країн діляться фото- і відеоматеріалами, заохочують дітей брати участь у групових заняттях, спрямованих на розвинення креативності та пошук можливостей проявити себе. Програмою передбачено, що такі зустрічі відбуватимуться раз на місяць і триватимуть до червня цього року.

Відео з першого заняття