Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Новітні європейські тренди благодійності. Блог Юлії Малич

30.05.2019

У травні відбулася 30-а, ювілейна конференція European Foundation Centre – найбільшого міжнародного майданчика для організацій, що займаються філантропією.

Вдуматися тільки! Конференцію відвідали приблизно 800 представників благодійних фондів та організацій сектору НУО. Такий захід – це унікальна можливість познайомитися відразу з усім світом благодійності, дізнатися про новітні європейські тренди.

Хотілося б поділитися дечим:

1.       Networking.EFC творчо підходить до проведення всіх заходів, у такий спосіб створюючи можливість познайомитися з цікавими організаціями, знайти точки дотику та навіть визначити можливу подальшу взаємодію.

2.       Тренди. Основна тема конференції перекликається з девізом Франції: «Свобода! Рівність! Братство!». Цікаво, що європейці звертають увагу на те, що саме «Братство!» має стати пріоритетом у благодійних проектах та ініціативах. Здивувало, що багато панелей конференції було присвячено свободі (в різних аспектах) та рівності, а про сферу гуманітарної допомоги говорили мало. Тому вкрай важливо привертати увагу світової громадськості до конфлікту на Донбасі.

3.       Ідеї. Дуже складно креативно підходити до виконання завдань, якщо ти замкнений у своїй інформаційній бульбашці. Спілкування з іншими людьми, які мають свій інформаційний порядок денний, дає свіжі думки та ідеї, які можна успішно застосувати у своїй роботі.

4.       Культура благодійності. Виступи учасників конференції дуже надихали; відчувалося, що кожен із них вболіває за свою справу та готовий цілодобово працювати й вести за собою людей. Люди щиро раділи тому, що святкують 30 років із дня створення профільної асоціації, яка об’єднала найкращі благодійні організації.

5.       Незабутня програма. Одна з локацій конференції – Музей ярмаркового мистецтва в Парижі, де панує надзвичайна енергетика. Учасникам пощастило покататися на каруселі 1892 року, побачити оригінальні ярмаркові розваги минулого століття. Шанування традицій та історії, все ж, важливий складник розвитку будь-якого сектора.

Впевнена, що такі заходи заряджають енергією на цілий рік. Спілкуючись з іншими організаціями, збагачуєшся свіжими ідеями, що завжди дає позитивний результат.