Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Нова програма лояльності «Друзі музею» від Державного музею О. С. Пушкіна (Москва)

04.02.2014

З 18 лютого Державний музей О. С. Пушкіна (Москва) запускає проект «Друзі музею». Він передбачає кілька видів абонементів на відвідування постійної експозиції музею та виставок.

За словами директорки музею Марини Лошак, музейники проаналізували подібні програми, що існують в Ермітажі, Російському музеї, Музеях Кремля, Третьяковській галереї, а також у зарубіжних музеях. Британська галерея Tate завдяки абонементам збирає близько 7 мільйонів фунтів щороку, з яких 3 витрачає на підтримку програми. На думку Лошак, популярність абонементів серед відвідувачів зумовлена не стільки екомномією,, скільки тим, що відвідувачі дійсно зможуть відчути себе друзями і партнерами музею.
Базовий абонемент до Пушкінського музею передбачає індивідуальні (6 тис. рублів на рік на людину, 9 тис. – на двох) та сімейні абонементи (двоє дорослих і двоє дітей – 12 тис. рублів).
Крім того, в цьому музеї з'являться VIP-абонементи – срібний, золотий і платиновий. Вони дозволять власникам запрошувати до музею своїх друзів, знайомитися зі співробітниками музею, замовляти екскурсії та квитки на події у пріоритетному порядку.