Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Не можна говорити «ми», коли стоїш осторонь (с)

01.12.2014

Зазвичай у День Народження СКМ ми самі даруємо подарунки. Минулого року ми вирішили подарувати до нашого 13-річчя скульптуру Ані Кисельової «Юні вболівальники», але не встигли встановити — у місті почалася війна. Війна триває, і цього Дня Народження ми вирішили від урочистостей і подарунків відмовитися. Не до того. У небі Донбасу не святкові феєрверки, а вибухи снарядів. Сотні тисяч людей позбавлені найнеобхіднішого, доведені до відчаю. Акціонер СКМ створив Гуманітарний Штаб, який надає допомогу. Ми допомагаємо, співробітники СКМ «волонтерять».

Саме від них ми знаємо, що щодня на «Гарячу лінію» Гуманітарного штабу фонду Ріната Ахметова надходить понад тисяча прохань про допомогу. Просять їжу. Просять ліки. Іноді від того, чи будуть ліки, залежить життя людини. Іноді йдеться про життя маленької людини, дитини. А ще нам кажуть: «Продукти та ліки дуже потрібні, але як важливо розуміти, що ми ще комусь потрібні, що про нас хтось думає і дбає. Найчастіше це відчуття — єдине, що змушує нас жити далі».

Цьогоріч, до 14-річчя компанії, ми придумали і провели корпоративний благодійний аукціон. Всі лоти були зроблені руками співробітників. Третина співробітників принесла щось на аукціон. Решта «билася» за ці лоти. Було понад 200 лотів, продаж яких дозволив зібрати кілька десятків тисяч гривень.

Ми вже знаємо, куди відправимо гроші — бабусі, котра бореться за майбутнє маленької чотирирічної дівчинки, Діани Попкової. Вона разом із родиною потрапила під обстріл на Старобешівській трасі Донецької області. Вся родина загинула, дівчинка вижила. Із важким пораненням Діану доставили до Донецької обласної травматологічної лікарні. Бабусю дівчинки складно слухати без сліз. «Перші дні, — каже вона, — Діанка кричала криком ночами, я не знала, що з нею робити. Питала, а вони вже ніколи до мене не прийдуть?».

Діану лікують. Ми допомагаємо. Але однаково їй боляче. І мені боляче. Нам боляче. Але коли допомагаєш комусь, кому болить ще більше — стає легше, біль відступає.

ДЖЕРЕЛО