Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Національний музей ім. А. Шептицького спільно з Харківським художнім музеєм реалізують проект «Музей-гість»

31.05.2013

Поділися новиною:Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького спільно з Харківським художнім музеєм реалізовують проект «Музей-гість». У рамках цього проекту 24 травня у Харківському художньому музеї відбулося відкриття виставки «Іван Труш: малярські елегії українського неоромантика» із збірки Національного музею у Львові ім. А. Шептицького, – інформує департамент з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА. Повідомила прес-служба ОДА.

Експозиція репрезентує творчу спадщину І. Труша – видатного українського художника, мистецького критика, редактора, видавця, організатора й активного учасника культурно-громадського життя Львова першої половини XX століття. Запропонована концепція виставки покликана розгорнути в усій повноті багатство жанрово-тематичної палітри у творчості І. Труша, а також з позицій сьогодення задекларувати значимість індивідуальності художника як знакової постаті в історії українського та світового мистецтва кінця XIX – першої третини XX століття.

Наповнення виставки (80 од.зб.) дозволить привернути увагу харків’ян та гостей міста до виняткового обдарування маляра-артиста, котрий на початку XX ст. привніс у духовно-культурне середовище української Галичини струмінь модерних західноєвропейських течій, надавши їм у своїх творах виразно національне забарвлення.

Водночас, 31 травня у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відбудеться відкриття виставки «Сергій Васильківський. Українська доля Дикого поля»  зі збірки  Харківського художнього музею.