Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Наталя Ємченко: «Нам би дуже хотілося перейти від питань виживання до питань життя»

06.08.2015

Як повідомила Наталя Ємченко, член наглядової ради Штабу Ріната Ахметова, директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій СКМ, під час сьогоднішнього брифінгу, фокус роботи Гуманітарного штабу Ахметова найближчим часом не зміниться. Штаб, як і раніше, буде допомагати тим мирним жителям, які найбільше потребують гуманітарної допомоги й належать до соціально незахищених груп — це люди похилого віку, інваліди, діти, які перебувають за лінією дотику, на лінії вогню, а також переселенцям із Донецької та Луганської областей.

«Рік тому системної допомоги, яку ми очікували побачити з боку держави або великих гуманітарних місій, не було зовсім, тому сподіватися, що проблеми розв’яже хтось інший, у нас не було підстав. За рік Гуманітарний штаб Ахметова став лідером гуманітарної допомоги на Сході України. Ми від самого початку були націлені на 2 речі: допомагати якомога більшій кількості людей; допомагати тим, кому допомога найбільше потрібна, і тим, кому не допомагають інші. Цей фокус не змінюється», — зазначила Наталя Ємченко.

«Нам би дуже хотілося зробити наступний крок і перейти від питань виживання до питань життя. Не допомогти вижити, а допомогти жити, — висловила сподівання Наталя Ємченко. — Але поки є ті люди, яким потрібно допомагати виживати, це буде наш основний фокус. Ми будемо, як і раніше, надавати допомогу, пов’язану з виживанням».

Найближчі 3 місяці Гумштаб Ахметова буде доставляти мирним жителям набори виживання, більш системно розв’язувати питання з доставлянням медикаментів за лінію дотику, а також надавати адресну і психологічну допомогу. «Дуже хочеться, щоб на наступному брифінгу ми говорили вже про програми розвитку», — підсумувала Наталя Ємченко.