Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Населення України стає більш інформованим про проблему туберкульозу

27.08.2012

Спільно з суб-реципієнтом з комунікації МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» (LHSI), були розроблені, надруковані та доставлені в усі регіони України друковані матеріали для загального населення та соціальних груп ризику (безпритульних, наркозалежних, ув’язнених, представників ромів).

«Незважаючи на деяке зниження темпів зростання захворюваності на туберкульоз, рівень захворюваності і смертності від туберкульозу в Україні все ще залишається високим. Саме широка обізнаність українців щодо основних симптомів туберкульозу, способів передачі інфекції і методів лікування є важливим фактором, який допоможе подолати епідемію туберкульозу в Україні та знизити рівень стигматизації до людей, які вже хворіють чи захворіють у майбутньому», - зазначила Тетяна Білик, керівник Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

У серпні 27 регіональних координаторів Програми з адвокації, комунікації та соціальної мобілізації отримали першу частину друкованої продукції, а саме ліфлети для груп ризику, а також плакати і наклейки для загального населення. Інформація, викладена в друкованих матеріалах, в простій і наочній формі розповідає про основні симптоми туберкульозу, закликає людей більш обережно ставитися до свого здоров’я та здоров’я своїх близьких, і у випадку виявлення одного чи декількох симптомів захворювання негайно звертатися до лікаря. Важливо знати, що у випадку своєчасного початку лікування туберкульозу хвороба повністю виліковна. На всіх матеріалах представлені контакти всеукраїнської гарячої лінії з питань туберкульозу 0 800 503 080 і сайту програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» www.stoptb.in.ua

Всього надруковано і доставлено в регіони 28 000 плакатів і 25 000 наліпок для загального населення, 320 000 ліфлетів для наркозалежних, 280 000 ліфлетів для ув’язнених, 50 000 ліфлетів для безпритульних і 20 000 ліфлетів для ромів.

У вересні буде надрукована і доставлена в регіони друга частина інформаційної продукції, а саме: брошура для пацієнтів, хворих на туберкульоз, плакат з інфекційного контролю «Профілактика зараження туберкульозом усередині лікарні», плакат «Правила збору мокроти» для пацієнтів, двосторонній фліпчарт для медиків загальної лікувальної мережі та пацієнтів.

Друковані матеріали максимально покриють потреби в інформаційній продукції груп ризику, пацієнтів туберкульозних диспансерів, лікарів загальної лікувальної мережі, а також загального населення.

Скачати першу частину друкованих матеріалів можна тут.