Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На сайті Заповідника "Тустань" опубліковано матеріали наукових збірників Фортеця

31.05.2013

У травні 2013 року Заповідник “Тустань” розпочинає публікацію на сайті оцифрованих матеріалів наукових видань – для відкритого доступу користувачів. У першу чергу це будуть опрацювання, що безпосередньо стосуються наукових досліджень Тустані та діяльності Заповідника – у минулому, теперішньому та тих, що будуть створюватись у майбутньому.

На даний момент опубліковано дві книги, які укладені працівниками Заповідника на основі двох проведених Міжнародних наукових конференцій у 2009-му та 2011-му роках. Серед науковців, які взяли участь у конференціях, були представники зі Львова, Дрогобича, Луцька, Острога, Києва, Хмельницька, Дубно, Чернівців, Тернополя, Керчі, Ужгорода, а також Кракова, Бидгощі, Любліна, Сянока (Польща), Сучави (Румунія), Левочі (Словаччина), Брно (Чехія), Санкт-Петербурга та Морехеду (США).

До першого збірника наукових робіт “Фортеця” увійшли матеріали про Михайла Рожка – життєпис, бібліографія праць, огляд архіву, а також статті колег вченого, праці з різних галузей наук, якими він займався і цікавився – історії, археології, етнографії, краєзнавства, історичного ландшафту, що були представлені на конференції.

Другий випуск “Фортеці” містить у собі нові матеріали досліджень наскельної фортеці Тустань та її околиць (археологія, історія, архітектура, пам’яткоохоронна діяльність), статті, присвячені питанням освоєння Карпат у доісторичну добу та в середньовіччі (історичний, археологічний та етнологічний аспекти).

Переглянути зміст кожного з видань, а також завантажити статті можна на сайті, у рубриці “Публікації” – “Наукові видання“.