Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Музейний марафон: 26 музеїв за один день

31.03.2014

Проект Museumlines на початку року запропонував цікаву ініціативу – музейний марафон. Проектом передбачався піший похід через Лондон – від музею до музею. Організатори планували за один день обійти 26 лондонських музеїв! А це близько 25,5 км! Таке собі ідеальне поєднання для любителів музеїв і довгих прогулянок на свіжому повітрі.

Стартували поціновувачі мистецтва на Exhibition road від Музею Вікторії та Альберта. Організатори радили «мати зручне взуття, а також приготуватися до швидкого темпу і цікавих розмов протягом усього марафону».

Весь маршрут розбили на 6 інтервалів, і, незважаючи на те, що план прогулянки був заздалегідь складений, існувала можливість зміни програми в залежності від побажань учасників. Підтвердженням проходження всіх «чек-поінтів» стали фотографії, які марафонці робили, опиняючись на черговій точці маршруту.

Цікаво, що музейний марафон є також благодійним проектом. Участь у заході безкоштовна. Однак у рамках акції Museumlines підтримує Організацію собак-поводирів Великобританії, що не отримує державного фінансування і залучає пожертви на сторінці ініціативи на фандрайзинговій платформі JustGiving: https://www.justgiving.com/museummarathon. Тут можна побачити, яких результатів досягли на поточний момент організатори акції: £1,324 із запланованих £500!