Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Музейні Захід і Схід об'єднуються в Одесі

28.08.2014

В Одеському муніципальному музеї особистих колекцій ім. О. В. Блещунова презентують міжмузейний проект, що об’єднає музеї Харкова, Львова та Одеси

Проект «Музейні Захід та Схід єднаються в Одесі» знайомить відвідувачів з Державним природознавчим музеєм у Львові та Харківським Літмузеєм.

– Можна сказати, що ця ідея була на поверхні – ми, нажаль, дуже мало знайомі з музейним життям в інших містах нашої держави, а воно є дуже цікавим, – розповідає Світлана Остапова, директор ОММОК ім. О. В. Блещунова. – І якщо подивитися експозицію можливо, коли ти знаходишся в тому чи іншому місті, то взяти участь у ексклюзивних програмах музеїв набагато складніше. Тому ми запропонували нашим колегам не тільки представити свій музей в Одесі, а й познайомити одеситів із власним творчим продуктом в ході так званих «музейних гастролей». Ми сподіваємось, що ці презентації викличуть зацікавленість гостей акції, зроблять більш близькими нас та наші міста, спонукають в подальшому відвідати музеї Львова і Харкова.

Державний природознавчий музей у Львові є переможцем загальноукраїнського грантового конкурсу «Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова і в рамках цього проекту працює над створенням нової експозиції із застосуванням сучасних технологій та займається розробкою нових напрямків музейної роботи. В межах проекту музейниками розроблені різноманітні програми для дитячої аудиторії – найбільш популярна «Пташина писанка». Саме її буде презентовано 6 вересня з 17:00 до19:00 гостями зі Львова за підтримки одеських волонтерів.

Харківський Літературний музей, провідною темою якого є українські письменники 1920-30 років, так званого «розстріляного Відродження», пропонує для дорослої аудиторії з 19:00 до 21:00 дві програми:

– «1920-ті наживо в Одесі»: яким був Харків 1920-х років – культурний і революційно-романтичний центр українського життя;

– «Слобожанський амур» – традиція, романтика і революція… Захоплюючі історії кохання зхарківськими письменниками та поетами в головній ролі. А також сучасний флірт: наші гості зможуть висловити свої таємні почуття рядками з поезій 1920-х років.

Джерело: https://www.facebook.com/events/1546324105588667/?ref=22