Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Музей Ван Гога став найекологічнішим у світі

04.07.2014

Першим міжнародним музеcєм, що отримав BREEAM-сертифікат з оцінкою «Дуже добре», став Музей Ван Гога в Амстердамі. BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) – міжнародно визнана система «зеленої» сертифікації. Вона розглядає об’єкт нерухомості з точки зору його безпеки для навколишнього середовища.

Фінансовий директор Музею Ван Гога Adriaan Dönszelmann вважає цю подію міжнародним досягненням. Особливу гордість у нього викликає те, що музейники свідомо йшли до цієї мети і вважали її частиною корпоративної відповідальності та сталого розвитку.

Музей Ван Гога відвідує 1,5 млн людей на рік, і завданням колективу є збереження спадщини художника, музейного будинку та навколишнього середовища. За останні роки музейникам вдалося заощадити енергію, зменшити використання води, мінімізувати вплив на навколишнє середовище, а також здійснити сортування та утилізацію відходів. Крім того, Музей Ван Гога заохочує відвідувачів і співробітників до користування громадським транспортом. Усіх співробітників було належним чином поінформовано щодо таких заходів за допомогою звіту у сфері сталого розвитку.

На думку Adriaan Dönszelmann, їхній приклад може стати стимулом для інших музеїв на шляху впровадження екоефективної стратегії у повсякденне життя.

 

Джерело: goo.gl/tdDCxE