Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Музей Рубенса подружився з iBeacon

26.03.2014

Черговий приклад того, як найновіші технології можуть сприяти новому прочитанню творів мистецтва

Бельгійське цифрове агентство Prophets розробило для Rubenshuis http://www.rubenshuis.be/ (будинок-музей Рубенса в Антверпені, Бельгія) додаток, що працює за допомогою сервісу iBeacon. Простими словами його можна описати як більш точний GPS, що працює у приміщеннях.

Так, усюди всередині музею розташовані маленькі автономні Bluetooth-датчики. Розміри датчиків iBeacon дозволяють безперешкодно встановлювати їх у будівлі, без жодного втручання в його немолоду конструкцію. При наближенні відвідувача до того чи іншого музейного предмету на екрані смартфону з'являється push-повідомлення з інформацією про об’єкт. Це можуть бути не тільки енциклопедичні відомості, але й, наприклад, рентгенівські знімки картин або інтерактивні питання про життя Рубенса. Крім того, iBeacon повідомляє смартфону GPS-навігацію по всьому музею.

iBeacon доступний не тільки для iOS, але й Android-пристроїв. Сервіс може пропонувати користувачам ігрові модулі, доповнену реальність, zoom-ефект для окремих експонатів. Таким чином, технологія має всі шанси стати запитаною в музейній сфері.

Відео проекту:  http://vimeo.com/84760383