Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

МУЗЕЙ ПРАДО ОБЗАВІВСЯ СУЧАСНИМ ОСВІТЛЕННЯМ

22.07.2015

Національний музей Прадо завершив оновлення кількох залів своєї картинної галереї з метою впровадження сучасної технології освітлення LED. 16 липня картини знаменитого Франсиско Гойї та інших іспанських художників XVIII століття повернено на місце постійної експозиції, хоча й було розміщено вже в іншому порядку.

Передбачається, що після цього відвідувачі музею зможуть побачити твори мистецтва у більш реалістичних кольорах, максимально наближених до тих, що було взято з палітри. Як повідомив директор музею Мігель Сугаса, це дозволяє більш «глибоко» споглядати творіння художників, з числа яких він виділив картину Гойї «Літо». Під час останньої виставки «Гойя у Мадриді», яку відвідало 630 тисяч людей, її не було представлено ​​серед інших творів великого живописця, але зараз, після закінчення реставрації, вона знову доступна для відвідувачів Прадо.

Проект Iluminando el Prado / Lighting the Prado, що передбачає встановлення у музеї нової системи освітлення, був профінансований найбільшим іспанським виробником і постачальником енергії, компанією Iberdrola, яка також брала участь і у фінансуванні реставрації картини Гойї.

Джерело: http://www.espanarusa.com/