Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

#MUSEUMWEEK: 23-29 БЕРЕЗНЯ 2015

23.03.2015

#MuseumWeek було ініційовано минулого року дюжиною ком'юніті-менеджерів французьких культурних установ і музеїв у співпраці з командою Twitter. У ньому взяли участь 630 музеїв по всій Європі. У 2015 році перед організаторами стоїть більш амбітна мета: надати цьому музейному заходу статус всесвітнього, а також зібрати ще більше глядачів завдяки розважальному й інтерактивному форматам.

● 7 днів і 7 загальних тем для учасників з усього світу

● Кожну тему може бути застосовано до спеціалізації вашої установи (мистецтво, наука, історія, етнографія тощо), кожна є досить широкою, аби зацікавити найширшу аудиторію.

● Протягом тижня ці теми будуть визначати та стимулювати онлайн-дискусії. У вихідні дні до участі будуть залучати відвідувачів.

● Вітаються дискусії між установами, у тому числі й на міжнародному рівні, що супроводжуються відвідуванням музеїв.

Розклад

Понеділок, 23 березня: #secretsMW

У понеділок познайомте публіку із повсякденним життям ваших установ, проведіть їх кулуарами та розкрийте декілька великих секретів.

Вівторок, 24 березня: #souvenirsMW

У вівторок запропонуйте аудиторії поділитися своїми спогадами про відвідування ваших установ. Розповісти можна, наприклад, про предмети (фотографії, магніти, чашки, книги, листівки тощо) або про цікаві моменти та

зустрічі. Це гарний момент для музейних магазинів, аби представити публіці свої найкращі товари.

Середа, 25 березня: #architectureMW

У середу розкажіть про історію вашого будинку: про сади, які його оточують, про квартал, у якому він знаходиться, і, звичайно, про його культові місця. Це дозволить побачити на вашу установу під іншим кутом.

Четвер, 26 березня: #inspirationMW

У четвер покличте публіку закарбувати фрагменти з життя, що стосуються спеціалізації вашої установи. Адже мистецтво, наука, історія та етнографія оточують нас всюди! А завдяки смартфонам творчість тепер доступна кожному.

П'ятниця, 27 березня: #familyMW

У п'ятницю презентуйте публіці усе, що може запропонувати ваша установа для приємного відвідування родиною чи шкільною групою: на місці (інформаційні кіоски, спеціальні зони, аудіогіди, семінари, екскурсії тощо) або онлайн (методичні матеріали, буклети, ігри тощо). І закликайте вашу аудиторію обмінюватися враженнями.

Субота, 28 березня: #favMW

Субота – день фаворитів! Запропонуйте вашим відвідувачам поділитися своїм улюбленим контентом за допомогою фото, відео або програми Vine. Скористайтеся цією можливістю, щоб поширити інформацію про найбільші

цінності ваших установ і використовуйте Twitter у якості інструмента на службі у відвідувачів.

Неділя, 29 березня: #poseMW

У неділю запропонуйте відвідувачам самим стати окрасою музею. Пози, міміка, селфі – дозвольте публіці творити. І залучіть свій персонал для розкріпачення сором'язливих!

Загальні рекомендації

● Долучайтеся до заходу, удосконалюючи свої навички використання Twitter. У вас немає аккаунта у Twitter? Ніколи не пізно його створити.

● Ваша установа може взяти участь у події, незалежно від його розміру та ресурсів. Для участі достатньо одного “твіту” на день.

● Мобілізуйте ваші сили: персонал, відвідувачів, діячів культури тощо. В рамках проведення цього заходу будь-хто може виявити любов до вашої установи та до культури в цілому.

● Заохочуйте до участі представників вашої сфери (спеціалізовані школи, шанувальників, впливових блогерів) та/або місцевих або національних знаменитостей.

● Знайдіть у Twitter французькі та міжнародні установи та поміркуйте над можливими загально або міждисциплінарними дискусіями, які можна провести у межах заходу.

Реєстрація

Реєструйтеся вже сьогодні на сайті www.MuseumWeek.org і запрошуйте до участі інші установи, розміщуючи “твіти” з текстом @MuseumWeek.

Джерело: http://museumweek2015.org/