Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Моя вдячність Штабу за ліки не має меж», — пенсіонерка з Тореза, яка страждає на рак крові

26.12.2014

В умовах військових дій, жінці доводиться справлятися не тільки із хворобою, але й важким фінансовим становищем. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив для неї препарати, що зменшують болі під час онкозахворювання.

Через прогресування хвороби Валентині Миколаївні важко ходити. За словами жінки, хвороба дала ускладнення на хребет: «Я насилу пересуваюся у квартирі. На вулицю взагалі не виходжу. Уже кілька місяців. Почалися дуже сильні болі в ногах. Лікарі кажуть, що це через відсутність лікування мієломи».

Два роки тому, після початку сильних болів у спині, жінка звернулася до лікарні. Медики діагностували множинну мієлому — злоякісну пухлину кров’яних клітин. «Відтоді життя перевернулося, — згадує Валентина Миколаївна. — Я все життя пропрацювала на важкому виробництві — технологом на машинобудівному заводі. Проблем зі здоров’ям особливих не було. А тепер — лікарні, крапельниці. Легшає ненадовго. Проходити курси лікування постійно я не можу — немає коштів. Коли зовсім стало туго, вирішила звертатися по допомогу до небайдужих людей».

Пенсіонерка живе разом із сестрою. Обидві не отримують пенсію кілька місяців. Виживають за рахунок продуктових наборів Гуманітарного штабу. За ними два рази на тиждень на пункт видавання ходить сестра. «Про Штаб я, звичайно, знала весь цей час. Всі знають. Завдяки йому, пенсіонери на Донбасі отримують продукти, — розповідає жінка. — Розпитавши в лікарів, знайомих, у різних організаціях про допомогу на лікування, зрозуміла, що ніхто не допоможе. У когось немає коштів, у когось — бажання. Діти живуть далеко, і допомогти теж не можуть. По телевізору побачила номер телефону «гарячої лінії» Гуманітарного штабу. Не знала, що крім продуктів, там допомагають ще й із лікуванням. Мені теж допомогли. Моя вдячність не має меж».

Попереду у Валентини Миколаївни курс лікування препаратом, що запобігає поширенню ракових клітин і полегшує болі в суглобах. Такий курс лікування їй потрібно проходити кожен місяць. Запасів препарату від Гуманітарного штабу пенсіонерці вистачить на три місяці.