Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Міська лікарня №6 Запоріжжя отримала апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

15.10.2020

Фонд Ріната Ахметова і компанія Метінвест передали висококласний апарат ШВЛ міській лікарні №6 Запоріжжя.

– Понад 140 висококласних апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова надійшли в опорні державні лікарні в 12 регіонах країни. Перші з них передані ще в березні 2020 року. Обладнання від Фонду поставляється як у великі клініки обласних центрів, так і невеликі лікарні регіонів України, роблячи сучасну медицину європейського рівня доступною для всіх. Адже в багатьох установах охорони здоров'я апарати ШВЛ або були відсутні зовсім, або були старі моделі, тому лікарі не могли надавати якісну медичну допомогу пацієнтам з ускладненнями від COVID-19, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

За словами представника компанії Метінвест Сергія Самарського, ще в лютому Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень на допомогу країні в боротьбі з COVID-19. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України.

– Для ефективної роботи Фондом був створений проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», що став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Проєкт не має аналогів в країні. Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом, – зазначив Сергій Самарський.

Директорка лікарні Ірина Віцина подякувала за допомогу:

– Ми дуже раді такому дорогому, потрібному і своєчасному в цій ситуації подарунку. Спасибі велике, адже це дуже важлива для нас допомога.

Як повідомив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, Запоріжжя вже не вперше отримує допомогу Фонду Ріната Ахметова.

– Лікарні отримували і експрес-тести, й іншу підтримку. Апарат штучної вентиляції легенів необхідний також при лікуванні пацієнтів з іншими захворюваннями. А такий сучасний апарат надасть медикам додаткову впевненість у порятунку людей. Тому це дуже важливо для міста, і цю допомогу неможливо переоцінити, – підкреслив Анатолій Пустоваров.

Директорка департаменту охорони здоров'я Запорізької міськради Вікторія Ушакова додала, що міська лікарня №6 стоїть на передовій боротьби з коронавірсуом:

– Незважаючи на високий професіоналізм медиків, кожна одиниця сучасного обладнання, особливо апаратів ШВЛ – це величезний шанс на порятунок пацієнтів. Цей сучасний апарат ШВЛ дозволить лікарям продовжувати активно лікувати пацієнтів. Тому ми дуже вдячні.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3