Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Метрополітен всіх запрошує на дах

04.03.2014

Американський концептуаліст Ден Грехем (Dan Graham), відомий своїми конструкціями зі скла і сталі збирається створити інсталяцію на даху нью-йоркського музею «Метрополітен». Інсталяція буде являти собою один з унікальних скляних павільйонів, що принесли художнику визнання ще на початку 80-х років минулого століття. Стіни арт-об’єкту будуть одночасно прозорими і дзеркальними. Ефект, що досягається за допомогою двостороннього скла з дзеркальним покриттям, створює складний візуальний образ, що постійно змінюється. За словами дирекції музею, павільйон справляє чарівне враження.

– Ми надзвичайно щасливі, що можемо презентувати публіці це видатне творіння, – говорить Директор Метрополітен-музею Томас Кемпбел (Thomas P. Campbell). – Протягом десятиліть Ден Грехем створював роботи, які змушують глядачів мислити і сприймати навколишню дійсність у новому світлі.

Павільйон буде оточувати сад, розроблений у співпраці зі швейцарським ландшафтним архітектором Гюнтером Фогтом (Günther Vogt). Сад буде стилізовано під європейські парки XVIII століття. Таким чином, павільйон Грехема – своєрідна алегорія на сучасні міські джунглі зі скла і бетону, в яких так легко заблукати. Сам художник описує свої павільйони як «щось середнє між архітектурою і телебаченням».

Сад на даху демонструватимуть з 29 квітня по 2 листопада 2014 за гарних погодніх умов.