Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики західних регіонів України отримали 21 кисневий концентратор від Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ

18.12.2020

17 грудня медикам Львівського обласного госпіталю ветеранів війн і репресованих імені Ю.Липи передано шість кисневих концентраторів. Це частина партії з 21 одиниці цього обладнання, закупленого для лікарень західного регіону Фондом Ріната Ахметова і ПУМБ.


– Фонд Ріната Ахметова, ПУМБ, ФК «Шахтар» і бізнеси групи SCM продовжують допомагати українським медикам у боротьбі з коронавірусом. Ця робота почалася ще в лютому. За 10 місяців в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» опорним лікарням передано близько 200 висококласних апаратів ШВЛ, 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів, 337 тисяч експрес-тестів, понад 1000 одиниць медичного та лабораторного обладнання. У медиків була велика потреба і в кисневих концентраторах, тому додатково придбано 140 концентраторів, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.


Керуючий регіональним центром ПУМБ у Львові Андрій Бордіян повідомив, що крім Львівського обласного госпіталю, концентратори будуть передані в Рівненську центральну міську лікарню, Тернопільську міську лікарню № 2 та Чернівецьку обласну клінічну лікарню.
– Переконаний, що боротьба з COVID-19 сьогодні – справа кожного! Разом із Фондом Ріната Ахметова банк ПУМБ передасть 140 концентраторів в 27 лікарень в різних регіонах країни. Чотири області західного регіону отримають 21 концентратор. Ми дуже сподіваємося, що це кисневе обладнання допоможе в порятунку життів, – сказав Андрій Бордіян.


Директор Львівського обласного госпіталю ветеранів вiйн і репресованих ім.Ю. Липи Максим Прикупенко подякував Фонду і ПУМБ за допомогу:
– Благодійність – це приклад патріотизму. Сьогодні наш медзаклад отримав шість кисневих концентраторів, які будуть використовуватися для лікування пацієнтів із тяжкою формою Covid-19. Це обладнання вкрай необхідне. Дякую за таку вагому підтримку.
До слів подяки приєднався голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.


– Дякую Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ за системну допомогу в боротьбі з коронавірусом. Протягом цього складного періоду Фонд передав лікарням Львівщини десятки апаратів ШВЛ, тисячі захисних костюмів для медиків, експрес-тести. Це ті речі, які в нинішніх реаліях є безцінними, адже рятують життя. Сьогодні ми продовжуємо розширювати кисневу мережу в наших лікарнях. Розуміємо, що для багатьох хворих на коронавірус кисень важливіше, ніж будь-які ліки. Тому з великою вдячністю приймаємо подаровані кисневі концентратори. Партнерство з банком і Фондом демонструє, наскільки ефективною може бути співпраця бізнесу і влади у вирішенні складних завдань, – сказав Максим Козицький.


Кисневі концентратори – життєво необхідне обладнання для лікування хворих середньої тяжкості. Фонд Ріната Ахметова і ПУМБ передають лікарям 10-літрові кисневі концентратори KSOC-5, Jiangsu Konsung Bio-Medical Science and Technology Co. Ltd. Ця модель може одночасно забезпечувати двох пацієнтів, які потребують кисневої підтримки під час лікування COVID-19. Такі безпечні й енергозберігаючі кисневі концентратори будуть корисні лікарям і після закінчення пандемії. Вони можуть бути використані в лікуванні не тільки захворювань органів дихання, а й серцево-судинної, і церебральної судинної системи, при гіпоксії.
Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень на допомогу Україні в боротьбі з коронавірусом. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину. Для ефективної роботи Фондом було створено проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Проєкт не має аналогів в країні. Це системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам.