Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики сходу України отримали 21 кисневий концентратор від Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ

23.12.2020

21 грудня Маріупольська міська лікарня № 9 отримала шість кисневих концентраторів високого класу від Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ. Ще 15 одиниць цього обладнання одержали медичні заклади в Кураховому, Волновасі та Бердянську.

– Перелік медичних потреб досить великий. Фонд Ріната Ахметова ще в лютому почав допомагати державним лікарням, поставляючи лікарям найнеобхідніше. Фонд передав медикам близько 200 висококласних апаратів ШВЛ, 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів, 337 тисяч експрес-тестів, понад 1000 одиниць медичного та лабораторного обладнання. У грудні 27 лікарень України отримають також 140 кисневих концентраторів, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Керуючий регіональним центром ПУМБ в Маріуполі Андрій Висоцький зазначив, що медична система країни потребує підтримки з боку бізнесу та благодійних фондів.

– Вважаємо себе відповідальними за те, що відбувається на території ведення нашого бізнесу. Також хочемо підтримати наших клієнтів, партнерів, колег, друзів. У боротьбі з COVID-19 важливим є внесок кожного, – підкреслив Андрій Висоцький.

Головний лікар Маріупольської міської лікарні № 9 Олександр Железняк сказав, що при лікуванні коронавірусу в стаціонарі на перший план виходить забезпеченість киснем важких хворих:

– Кисень сприяє швидкому одужанню, значно поліпшує якість лікування, зменшує кількість ускладнень. Тому наша вдячність Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ не має меж. У кожному врятованому житті буде участь і цих організацій.

Секретар Маріупольської міської ради Ксенія Сухова розповіла, що місто системно підійшло до боротьби з епідемією.

– У Маріуполі розроблено чіткий алгоритм дій, покликаний не допустити поширення хвороби. У цьому нам допомагає підтримка соціально відповідального бізнесу. Завдяки консолідації зусиль ситуація в місті залишається контрольованою та стабільною. Впевнена, що об'єднавшись, ми впораємося з цим викликом, – сказала Ксенія Сухова.

Кисневі концентратори – життєво необхідне обладнання для лікування хворих середньої тяжкості. Фонд Ріната Ахметова і ПУМБ передають лікарям 10-літрові кисневі концентратори KSOC-5, Jiangsu Konsung Bio-Medical Science and Technology Co. Ltd. Ця модель може одночасно забезпечувати двох пацієнтів, які потребують кисневої підтримки під час лікування COVID-19. Такі безпечні й енергозберігаючі кисневі концентратори будуть корисні лікарям і після закінчення пандемії. Вони можуть бути використані в лікуванні не тільки захворювань органів дихання, а й серцево-судинної, і церебральної судинної системи, при гіпоксії.

Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень на допомогу Україні в боротьбі з коронавірусом. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину. Для ефективної роботи Фондом було створено проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Проєкт не має аналогів в країні. Це системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам.