Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Сєвєродонецька отримали висококласний апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

28.09.2020

24 вересня Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали апарат ШВЛ експертного класу виробництва Франції колективу Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні (Луганська область). Вручення відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Рінат Ахметов виділив на боротьбу з коронавірусною інфекцією 300 мільйонів гривень. Допомогу отримали державні лікарні в 16 регіонах України.

– Медики Луганської області отримали 30 000 експрес-тестів для визначення коронавірусу і 25 000 одиниць засобів індивідуального захисту. Але головною медичною потребою для державних лікарень залишалися апарати ШВЛ. Загалом Фондом закуплено 204 апарати ШВЛ високого класу. Більше ніж 130 вже передано в регіони, 15 з них – в лікарні Луганської області, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Директор ДТЕК Луганська ТЕС Борис Сафонов зазначив, що апарат, переданий сєвєродонецьким медикам, простий в підключенні і може бути використаний відразу після установки.

– Це дуже важливо в умовах пандемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз. Допомагати регіону в період так званої другої хвилі для нас особливо важливо. Тут працює ДТЕК Луганська ТЕС, живуть наші енергетики з сім'ями.  Звичайно, я бажаю, щоб ситуацій, коли необхідно підключати пацієнтів до ШВЛ було якомога менше. Але якщо така необхідність виникне – апарат стане вашим помічником у порятунку життів. Здоров'я всім нам і світу, – сказав Борис Сафонов.

Керівник Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк підкреслив, що подарунок медикам є дуже своєчасним.

– Від імені влади міста дякую Фонд Ріната Ахметова за допомогу. Даний апарат дозволить підвищити якість медичної допомоги, – сказав Олександр Стрюк.

Директор Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні Тетяна Рабулець розповіла, що обладнання допоможе рятувати життя пацієнтів:

– Такі апарати ніколи не бувають зайвими. Ні в період пандемії, ні в період нормальної роботи. Даний апарат зараз вкрай необхідний, тому що захворюваність зростає, все більше важких випадків.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3