Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Харкова отримали сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

11.09.2020

10 вересня Фонд Ріната Ахметова спільно з ФК «Шахтар» передали сучасний апарат штучної вентиляції легенів виробництва Франції лікарям Харківської міської клінічної багатопрофільної лікарні № 17. Інші медустанови міста в цей же день отримали ще три апарати. Всього регіон отримав вже 10 апаратів ШВЛ високого класу за проєктом «Боротьба з COVID-19 в Україні», що став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– На допомогу державним лікарням у боротьбі з коронавірусом Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень. Ці кошти пішли на задоволення медичних потреб медиків, головна з яких – апарати штучної вентиляції легенів. Це обладнання допомагає рятувати життя пацієнтів з важкими ускладненнями від COVID-19. Фонд Ріната Ахметова закупив 204 апарати ШВЛ, перші з яких лікарі отримали ще в березні, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Директор зі стратегії та комунікацій ФК «Шахтар» Юрій Свиридов подякував лікарям за їхню героїчну працю в умовах пандемії та зазначив, що для клубу Харків – особливе місто.

– Футбольний клуб «Шахтар» три роки проводив тут свої домашні матчі. Для нас важливо, що разом із Фондом Ріната Ахметова ми можемо допомогти місту в боротьбі з коронавірусом. Сьогодні передається цілих чотири апарати трьом харківським лікарням. Це обладнання, яке складно купити, бо через пандемію воно затребуване в кожній країні світу. Нехай ці апарати ШВЛ додадуть вам упевненості в боротьбі з пандемією. Але, звичайно, нехай гострої необхідності користуватися ними буде якомога менше, – сказав Юрій Свиридов.

Заступник директора департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Геннадій Бондарчук зазначив, що на сьогоднішній день лікарня № 17 оснащена всім необхідним.

- Дякую Фонду Ріната Ахметова і особисто Рінату Леонідовичу за підтримку, яка нам надана, - сказав Геннадій Бондарчук.

Головний лікар Харківської міської клінічної багатопрофільної лікарні № 17 Дмитро Черепов подякував Фонду Ріната Ахметова за допомогу і відзначив велику важливість апаратів ШВЛ:

– Сьогодні у нас один із хороших, перспективних днів – ми знову отримуємо подарунок від соціально відповідального бізнесу. Це наше підмога. Це те, чим нам тут працювати і чим рятувати життя людей.

Разом із апаратами ШВЛ медики Харкова також отримали сертифікати на медичний спецодяг, що буде пошитий на спецзамовлення.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3