Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Бурштина отримали три апарати ШВЛ високого класу від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

09.09.2020

Сьогодні, 9 вересня, Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК передали лікарям Бурштинської центральної міської лікарні три апарати штучної вентиляції легенів виробництва Франції. Медики отримали суперсучасне обладнання в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Державним медустановам передаються експрес-тести, маски, засоби індивідуального захисту та суперсучасне обладнання. У тому числі – апарати штучної вентиляції легенів.

– Апарати ШВЛ незамінні для порятунку життів пацієнтів з важкими ускладненнями від COVID-19. До пандемії в державних лікарнях України був серйозний дефіцит цього обладнання. Зараз ситуація змінюється – Фонд Ріната Ахметова, за особистим рішенням Засновника, закупив 204 апарати високого класу і доставляє їх в усі регіони країни. Перші апарати від Фонду українські медики отримали ще в березні. Передача обладнання відбувається до цих пір, причому його одержувачами стають серед інших і лікарні невеликих населених пунктів, таких як Бурштин, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Директор Бурштинської ТЕС Валерій Хом'яков додав, що Центральна міська лікарня Бурштина отримала вже чотири апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова, а Івано-Франківська область в цілому – 16 одиниць цього обладнання.

– Боротьба з коронавірусною інфекцією вимагає об'єднання зусиль. Точкова допомога не здатна зупинити поширення інфекції. Допомога Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК направлена ​​на задоволення найактуальніших потреб медичних установ, що визначаються в тісній координації з Міністерством охорони здоров'я України. Вже не перший місяць ми працюємо і з регіональним штабом протидії коронавірусу, – сказав Валерій Хом'яков.

Перша заступниця голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Марія Савка зазначила, що соціально відповідальний бізнес надає безпрецедентну підтримку регіону і подякувала Фонду Ріната Ахметова за допомогу:

– Бурштинській міській лікарні така допомога особливо важлива, тому що прийнято рішення, що ця лікарня стане в першу лінію боротьби з коронавірусом. Вже скоро сюди надійдуть перші хворі з коронавірусом. В Івано-Франківській області дуже важка ситуація з захворюваністю, ми переступили 10-тисячний рубіж – у нас 10 600 позитивних досліджень. Кожен день від 110 до 160 нових хворих. Сподіваємося, що вдасться вийти з цієї ситуації, але потрібно, щоб зусилля докладали всі.

Директор Бурштинської центральної міської лікарні Володимир Василик подякував Рінату Ахметову за допомогу і розповів, що Фонд допомагає медустанові понад пів року.

– Дуже вдячні Фонду та компанії ДТЕК за цю допомогу. Ми отримали експрес-тести, засоби індивідуального захисту, перший апарат ШВЛ і тепер ще три. Це дуже хороша допомога для міста і нашої лікарні, завдяки цьому обладнанню ми зможемо врятувати життя людей, – сказав Володимир Василик.

Також лікарям Бурштина були вручені комплекти медичного одягу, пошиті на спецзамовлення Фонду Ріната Ахметова за індивідуальними розмірами медиків, які працюють у відділенні інтенсивної терапії.

– Хочу подякувати лікарям за те, що в такий складний час йдуть кожен день на роботу, як на передову. Виконують свої обов'язки, рятують життя і ніхто не ставить запитання: «Чому я?» – зазначив директор Бурштинської ТЕС Валерій Хом'яков.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3