Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Лікарні центрального регіону отримали 25 кисневих концентраторів від Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ

28.12.2020

22 грудня Запорізька міська лікарня №6 отримала шість сучасних кисневих концентраторів від Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ. Решта партії обладнання з 25 одиниць буде передана медикам п’яти  медзакладів  Дніпропетровської та Запорізької областей. Вони рятуватимуть життя пацієнтів з ускладненнями від коронавірусу в Павлоградській лікарні інтенсивного лікування, Запорізькій лікарні № 9, Першотравенській міській лікарні та Криворізькій лікарні №11.

– Всього Фонд Ріната Ахметова і ПУМБ закупили у грудні 140 кисневих концентраторів для 27 лікарень по всій Україні. Це обладнання, в якому у медиків була дійсно велика потреба. Раніше в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» Фонд передав державним медзакладам з усіх регіонів країни більш ніж 200 апаратів ШВЛ високого класу, 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів, 337 тисяч експрес-тестів і понад 1000 одиниць медичного та лабораторного обладнання, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Заступниця керуючого регіональним центром ПУМБ у Запоріжжі Маргарита Терехова розповіла, що Рінат Ахметов виділив на допомогу країні в боротьбі з коронавірусом 300 мільйонів гривень. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину.

– Це наша країна і наші люди. Ми тут живемо і працюємо. Хочемо, щоб передане обладнання допомагало одужувати українцям, а медична система розвивалася, – сказала Маргарита Терехова.

Директорка Запорізької міської лікарні № 6 Ірина Віцина розповіла про значення кисневих концентраторів у лікуванні хворих з ускладненнями від коронавірусу:

– Кисень особливо важливий для пацієнтів з важким перебігом хвороби. Він покращує якість лікування, збільшує шанси на швидке одужання. Дякую Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ за підтримку нашої лікарні. Ви допомагаєте рятувати життя.

Заступник мера Запоріжжя Анатолій Пустоваров зазначив, що високий рівень захворюваності на коронавірус – справжній виклик для медицини:

– Ми робимо все можливе для боротьби з пандемією, але підтримка бізнесу дуже важлива. Партнерство нашої громади, Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ – приклад об'єднання зусиль для подолання поширення COVID-19. Ми отримували від Фонду і тести, і апарати ШВЛ, і сьогодні – кисневі концентратори. Спасибі всім причетним!

Кисневі концентратори – життєво необхідне обладнання для лікування хворих середньої тяжкості. Фонд Ріната Ахметова і ПУМБ передають лікарям 10-літрові кисневі концентратори KSOC-5, Jiangsu Konsung Bio-Medical Science and Technology Co. Ltd. Ця модель може одночасно забезпечувати двох пацієнтів, які потребують кисневої підтримки під час лікування COVID-19. Такі безпечні й енергозберігаючі кисневі концентратори стануть у пригоді лікарям і після закінчення пандемії. Вони можуть бути використані в лікуванні не тільки захворювань органів дихання, а й серцево-судинної, і церебральної судинної системи, при гіпоксії.

Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень на допомогу Україні в боротьбі з коронавірусом. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину. Для ефективної роботи Фондом було створено проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Проєкт не має аналогів в країні. Це системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам.