Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ЛЕВИ СВОЇХ НЕ ЛИШАЮТЬ

26.08.2014

Національний художній музей України запрошує усіх долучитися до благодійної програми «Леви своїх не лишають». Програма передбачає проведення спеціальних подій, усі кошти від яких буде спрямовано на допомогу пораненим військовим та постраждалому музею в м. Луганськ. Заплановано творчі зустрічі, майстер-класи, концерти, кінопокази з обговоренням, книжковий обмін, мистецька лотерея тощо. Усі охочі можуть залишати для воїнів листи та малюнки, а також робити посильні внески, обмінюючи їх на символічних «левів». Звіт про використання коштів буде опубліковано на інформаційних ресурсах НХМУ та УЦРМС, а також надсилано доброчинцям електронною поштою за їхнім бажанням.

– Ми робитимемо те, що робимо завжди: вестимемо екскурсії, читатимемо лекції, відкриватимемо виставки, влаштовуватимемо зустрічі та майстер-класи – і радіти кожній нагоді поспілкуватися. Але у найближчі місяці музей працюватиме з важливою метою – хочемо, щоб наші поранені воїни скоріше встали на ноги і повернулися додому, а понівечений Музей історії та культури у Луганську отримав можливість убезпечити свою колекцію. Просимо суспільство про підтримку! – йдеться на офіційному сайті музею.

28 серпня (четвер), 17:00. Проект розпочинає фотовиставка Тараса Полатайка «Війна. 11 портретів»: це історії 11 воїнів, які нині перебувають на лікуванні у Головному військовому госпіталі м. Києва.

30 серпня (субота), 18:00. Благодійний концерт за участі співачки Марії Чеби, гурту Ray Band та фрік-кабаре Dakh Daughters.

31 серпня (неділя), 15:00. Кінопоказ від об’єднання Вавілон’13 та спільне обговорення з авторами.

3 вересня у приміщенні музею розпочнеться благодійна лотерея.

Програма є відкритою до учасників і пропозицій: приєднатися до неї у будь-який момент можуть творчі особистості та об’єднання, інституції, партнери та меценати.

Джерело: http://namu.kiev.ua/ua/press-centre/news/view.html?nid=327