Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Криворізьким лікарям передано чергову партію апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

18.09.2020

16 вересня медики Криворізької міської лікарні №7 отримали три апарати штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова і компанії Метінвест. Обладнання експертного класу виробництва Франції було вручено в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– Фонд Ріната Ахметова закупив і передає медикам державних медичних установ 204 висококласних апарати ШВЛ. Це обладнання допомагає лікарям рятувати життя пацієнтів із важкими ускладненнями від коронавірусу. Перші апарати передані лікарям ще в березні. На сьогоднішній день опорні лікарні з 12 регіонів України отримали понад 120 апаратів, 27 з них рятують життя жителів Дніпропетровської області. Проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» реалізується за особистим рішенням Ріната Ахметова. Він направив на допомогу системі охорони здоров'я 300 мільйонів гривень, – каже Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Директор Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк подякував Рінату Ахметову за системну підтримку в період епідемії COVID-19:

– Апарати ШВЛ такого класу дадуть нам можливість більш якісно пройти другу хвилю коронавірусу. Дякую Фонду Ріната Ахметова за настільки відчутну допомогу.

Представник компанії Метінвест Дмитро Шевчик розповів, що обладнання, яке передається, рятуватиме життя і після закінчення пандемії.

– Прийміть, будь ласка, ще три апарати ШВЛ в рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні». Це сучасне обладнання французького виробництва. Дуже сподіваємося, що воно допоможе більш ефективно боротися за життя людей. Апарати ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, це реанімаційне обладнання високого класу. Такі апарати будуть актуальні навіть через багато років і необхідні для лікування тяжкохворих, порятунку життя людей по всій Україні, – сказав Дмитро Шевчик.

Головний лікар Криворізької міської лікарні № 7 Петро Стародубський зазначив, що отримані апарати штучної вентиляції легенів серед найсучасніших у світі.

– Велике спасибі. Це апарати експертного класу, вироблені у Франції. Ці інтелектуальні апарати ШВЛ дозволяють лікарям більш якісно лікувати наших хворих. Ми покладаємо на них величезну надію. Без цих апаратів було б практично неможливо боротися з коронавірусом. Дякую, – підкреслив Петро Стародубський.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3