Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Кожна дитина – супергерой! В Україні проходить акція «Рінат Ахметов – дітям!»

12.12.2018

Ось уже 18 років масштабна акція «Рінат Ахметов – дітям!» Фонду Ріната Ахметова змінює на краще життя дітей з інтернатних закладів та позбавлених батьківського тепла.

Цьогоріч захід проходить у новому форматі під девізом «Твоя суперсила всередині тебе». Ведучі популярних шоу та новин Телеканалу «Україна» – Дебрін, Суханов, Панюта, Кухар, Пупков – проведуть мотиваційні зустрічі для 500 дітей з інтернатних закладів Донецької області. Зірки екрану в ролі амбасадорів-посланників Фонду мають намір показати, зокрема й особистим прикладом, що кожна дитина – супергерой.

Олексій Суханов – один з амбасадорів та найпопулярніших телеведучих країни. Сьогодні він улюбленець мільйонів. Каже, що марив телебаченням із дитинства, але для здійснення мрії всього життя довелося чимало попрацювати.

«Головне – розпізнати свій талант, свій дар, адже він є в кожного й завжди унікальний. А ще важливо застосовувати його на користь інших людей. Кожен герой прагне допомагати, рятувати, ставати в пригоді та чимось ділитися. І це не дивно, адже «простягаючи руку іншому, ти підіймаєшся сам», – говорить Олексій Суханов.

За словами телеведучого, він знає про багато випадків, коли Рінат Ахметов допомагав людям.

«Перелік його добрих справ можна продовжувати майже нескінченно. Але знаєте, що мене по-справжньому захоплює? Все це Рінат Ахметов робить від щирого серця, з величезним бажанням допомогти кожній конкретній людині змінитися на краще і врятувати життя багатьох людей», – пояснив Суханов.

Щотижня Олег Панюта в прямому ефірі підбиває підсумки подій для всієї країни. Успішний журналіст і телеведучий переконаний: позбавленим батьківського тепла дітям особливо потрібна віра в диво та власні сили. Акція «Рінат Ахметов – дітям!» дає їм стимул зробити перший крок на шляху до успіху.

«За 18 років проведення Акції виросла ціла когорта дітей, які щиро вдячні за те, що Рінат Ахметов свого часу їм допоміг. Дав надію, дав іскру щастя!», – розповів Олег Панюта.

Навіть єдина зустріч з амбасадором може розкрити перед дитиною цілий світ можливостей. Стати ключовою подією в її долі.

«В Акції «Рінат Ахметов – дітям!» є два важливі складники. Перший – створення невеликого чуда у формі подарунків. І другий, навіть важливіший – натхнення, що передають успішні люди, які зробили себе самі», – вважає Наталя Ємченко, член наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

 

Цього року подарунки від Ріната Ахметова отримають приблизно 100 000 дітей.

Крім того, в рамках Акції з 2001 року допомогу Ріната Ахметова одержали понад 50 дитячих будинків сімейного типу, зокрема й на придбання житла. Також українським благодійником була надана матеріальна допомога 10 лікарням і 20 інтернатним закладам.