Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Картьє-Брессон з музейної зали гайнув в iPad

21.03.2014

Ретроспектива фотографа Анрі Картьє-Брессона, що проходить у Центрі Помпіду (Centre national d'art et de culture Georges-Pompidou, Франція), ознаменована виходом нового додатку для планшетів. Розробкою займалися Фонд Анрі Картьє-Брессона, агентство Magnum Photos і газета Le Monde.

Картьє-Брессон – видатний французький фотограф, один із засновників агентства Magnum та сучасник неймовірної історії XX століття. Він пішов із життя в 2004 році. Але залишається для цілого покоління фоторепортерів втіленням духу свободи. Картьє-Брессон був відомий під прізвиськом «погляд століття», яким його нагородили сучасники на знак поваги до незвичайного таланту бачити і перетворювати побачене на витвір мистецтва.

Унікальна у своєму роді виставка покликана розкрити різні грані знаменитого фотографа через його знакові роботи і найконфіденційніші репортажі для Le Monde. На виставці представлено більше п'ятисот експонатів, серед яких не тільки малюнки і фотографії Картьє-Брессона, але й документальні свідоцтва і відеоматеріали про його життя та більш ніж сімдесятирічну кар'єру.

Додаток до відкриття ретроспективи, випущений для iOS і Android, запрошує користувача в подорож по шістдесяти найбільш відомих роботах Картьє-Брессона. До них додаються відповідні матеріали: цитати самого фотографа, коментарі його сучасників, оцифровані архівні фотографії та рукописи, численні інтерв'ю з ним, опубліковані в Le Monde.

Додаток за символічною ціною вже доступний для завантаження в iTunes і Google Play.