Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Історія про здорові сердечка. БЛОГ Римми Філь

14.02.2018

Десятирічний Дмитро вже здоровий. Абсолютно. А зовсім недавно його життя висіло на волосині. Три роки сім'я жила в страху за сина. Кажуть, біда не приходить одна. Коли сім'я Дмитра Півня дізналася про хворобу сина, кожен з них потребував медичної допомоги: у батька Дмитра дуже великі проблеми з серцем, а мама інвалід за зором. Плюс у дитини виявили вроджену ваду серця. Але вчасно зробити операцію не вийшло, війна та безгрошів'я – це страшно.

Від мар'їнських лікарів мама дізналася про програму Штабу Ріната Ахметова "Здорове серце". Не гаючи часу, звернулася на гарячу лінію. А через тиждень Дмитра оперували столичні хірурги.

Проект Гуманітарного штабу Ріната Ахметова "Здорове серце" вже рік рятує дітей з вадами серця. Штаб виділяє кошти на купівлю оклюдерів для проведення сучасних операцій. Проблема дітей з вадами серця для України дуже актуальна. Згідно зі статистикою, в нашій країні щорічно народжується приблизно 4,5 тисячі дітей з такою бідою.

Встановлення оклюдера дає дитині здорове серце на все життя, і на відміну від порожнинної операції на відкритому серці не залишає на тілі малюка шрамів. Вартість оклюдера – приблизно 100 тисяч гривень. Для більшості сімей це просто непідсильна сума...

Допомогу Штабу Ріната Ахметова можуть отримати діти до 18 років з Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей.

За рік програми з допомогою Гуманітарного штабу було проведено 35 операцій. І 35 діток отримали безцінний дар – Життя!

14 лютого, до року дії програми, діти, яким зробили операції, привітали та подякували лікарям за можливість бути здоровими. Свої подяки вони присвятили лікарям Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова, Центру дитячої кардіології та кардіохірургії та Інституту Серця. Здорові дітки зі своїми батьками записали відеозвернення з вдячністю своїм лікарям.

ДЖЕРЕЛО