Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Історія боротьби й надії. Онкохвора переселенка із Луганська за підтримки Штабу Ахметова проходить лікування в Києві

03.12.2014

Гуманітарний штаб сплатив для жінки два курси хіміотерапії. У перших числах грудня в Національному інституті раку жінка почала проходити перший курс лікування.

Історія боротьби Олени з онкологією нагадує битву з триголовим драконом із дитячої казки. Замість зрубаної голови з’являється нова. Два роки виснажливого лікування поки не дали позитивних результатів — з’явилися нові злоякісні утворення. Жінка всіма силами намагається протистояти хворобі, і вірить у краще.

У 2012 році лікарі Луганського онкоцентру діагностували в Олени пухлину середостіння. Жінка перенесла операцію з видалення пухлини, 4 курси хіміотерапії й кілька сеансів опромінення.

Через 8 місяців після лікування в неї почалися болі в зоні нирок. Медики виявили злоякісне утворення на нирці. Жінка перенесла ще одну операцію, але через 3 місяці на надниркових залозах виявили декілька нових пухлин. І знову виснажливі курси хіміотерапії…

На початку осені Олені довелося виїхати до Києва, щоб продовжувати лікування. У Луганському онкоцентрі, у військових умовах допомогти вже не могли. «Мене із донькою поселили родичі. А чоловік залишився вдома через роботу. Шахта «Романівська», на якій він працює, поки функціонує, але зарплату не платять. Мені тут вдалося переоформити пенсію. Але коштів не те, що на лікування, — на прожиток бракує», — розповідає жінка.

Переїхавши до столиці, Олена пройшла обстеження в Національному інституті раку. І новий удар — лікарі діагностували лімфому — злоякісне утворення на лімфатичних вузлах. Зараз їй необхідно пройти від 4 до 6 курсів хіміотерапії.

Психолог інституту раку порадила жінці звернутися по допомогу за медикаментами до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. «На перші два курси потрібно було кілька десятків тисяч гривень. Для мене це шалені гроші. За два роки лікування ми витратили всі запаси, і заборгували багатьом рідним і знайомим. А зараз такий час, коли всім дуже важко, ніхто не знає, коли закінчиться війна», — ділиться Олена. — Я дуже вдячна Штабу й Рінату Леонідовичу за допомогу. Тепер є можливість пройти 2 курси хімії. А далі — все залежить від результатів обстеження».

У перших числах грудня в Олени розпочався перший курс лікування. Препарати, підібрані волонтерами Гуманітарного штабу, мають допомогти зменшити пухлини, і зупинити прогресування хвороби.