Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Їстівні шедеври

31.03.2014

Art Fund пропонує зібратися усім охочим разом зі своїми сім'ями, друзями або колегами, щоб побачити, хто зможе зробити найдивовижніші їстівні витвори, натхненні шедеврами мистецтва і культури. Всі виручені від проекту кошти підуть на надання допомоги музеям і галереям Великобританії.

– Ви можете прикрасити торт, щоб він почав виглядати, як витвір сучасного мистецтва! Спекти печиво, що нагадує роботи старих майстрів, або зробити пиріг, натхненний пам'ятником архітектури. Якщо ви не великий професіонал на кухні, не хвилюйтеся. Можна відтворити цілий ряд картин за допомогою сирих інгредієнтів: овочів, фруктів або сиру, – йдеться на веб-сторінці проекту.


Art Fund організував безкоштовну інформаційну розсилку для учасників проекту. Вона включає рецепти, зображення для натхнення, рекламні матеріали та рекомендації зі збору коштів. Що стосується останнього, то тут надається повний карт-бланш: розіграти торти на аукціоні, провести розпродаж домашньої випічки, встановити фургончик з їжею на вуличному ярмарку або продавати творіння на ebay і т.д. Підписатися на розсилку можна тут.

Виручені кошти можна відправити у фонд як за допомогою чека, так і перерахуванням через інтернет. Усі кошти, зібрані в ході «смачного» проекту, допоможуть підтримати музеї та галереї у покупці й демонстрації творів мистецтва – від Пікассо в Національному музеї Уельсу до Тиціана в Національній галереї Шотландії. Серед тих, хто надішле до Art Fund кошти до 30 червня, буде проводитися розіграш цінних призів (короткий культурний тур Великобританією, iPad mini, квитки на виставки і в кафе).

Усі зацікавлені можуть відстежувати перебіг проекту у соціальних мережах. У твіттері, інстаграмі та фейсбуці можна забивати хештег #ediblemasterpieces і обирати фаворитів.