Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Їхали з палаючого міста — до такого ж і повернулися», — дочка онкохворого донеччанина, змушеного проходити лікування в зоні АТО

01.12.2014

Пенсіонер отримав від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова допомогу на медикаменти та проведення операції в Донецькому онкологічному центрі.

«Дзвінком відчаю» називає свою заявку на гарячу лінію Штабу дочка пенсіонера, Тетяна. В охопленому війною Шахтарську, сім’я бореться не тільки зі сформованими обставинами, але й важкою хворобою батька.

Діагноз «рак кишечника» Василю Павловичу поставили в жовтні цього року. Медики рекомендували термінову операцію й кілька курсів підготовчої хіміотерапії. За словами Тетяни, діагноз батька став шоком для родини: «Невеликі проблеми зі здоров’ям почалися ще наприкінці літа, але ми й не припускали, що все так серйозно. Куди кидатися по допомогу в цій ситуації, я не знала. Нас просто врятував Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. Ми дуже вдячні за медикаменти та добре ставлення».

У середині літа сім’я виїжджала із Шахтарська до Слов’янська. На новому місці намагалися знайти роботу й можливість залишитися. «Але там усе тільки відновлювалося. Ми пересиділи кілька місяців, і повернулися. Коли в’їжджали в рідний Шахтарськ, був страх і жах від побаченого. Ми виїжджали із палаючого міста, у таке ж і повернулися. Це почуття приреченості словами не передати», — зі сльозами говорить Тетяна.

Останні місяці сім’я виживала тільки за рахунок гуманітарної допомоги Штабу Ахметова. Цих продуктів вистачає ще на кілька сімей родичів. Пенсію Василь Павлович перестав отримувати ще влітку. «Ми виїжджали в Новоазовськ, щоб переоформити виплати. Щойно все зробили, і тут у місті почалися бойові дії. Довелося їхати до Запоріжжя, і проходити всю процедуру заново. А тепер із 1 грудня виплати в Донбасі взагалі скасували! Потрібно виїжджати з області. А куди із хворим батьком? Не покидає відчуття замкнутого кола», — ділиться Тетяна.

У перших числах грудня Василю Павловичу зроблять операцію. Фахівці Гуманітарного штабу передали родині необхідні медикаменти для оперативного втручання й подальших курсів променевої та хіміотерапії.