Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Здорове серце»: як отримати допомогу?

21.03.2018

Микиті Федосову з Краматорська недавно виповнилося чотири роки. Тепер він може вдосталь грати та пустувати з однолітками. Мама хлопчика більше не боїться, що фізичні навантаження можуть спричинити ускладнення, що загрожують життю її сина.

Микита – четверта дитина в сім'ї. Під час народження малюка ледь врятували, він не дихав упродовж трьох хвилин. Легені вдалося запустити, а серцевий клапан так і не закрився.

Лікарі діагностували вроджену ваду серця. Кардіологи запевняли: протока згодом мусить закритися. Але в три роки стало зрозуміло, що тягнути далі нікуди. Без термінової операції хлопчик міг стати інвалідом.

Зібрати потрібну суму, щоб врятувати сина, для мами-одиначки виявилося нереально. До того ж, жінка зламала ногу, потрапила в лікарню і навіть не могла відвезти Микиту в столичний Інститут серця. Допомогти зголосився хрещений батько хлопчика. Він був у клініці разом з малюком під час операції, проведення якої стало можливим завдяки допомозі Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

«Сподівалися на Бога та допомогу Штабу Ріната Ахметова. Величезне дякую! Це друге життя для Микити! Зроблено все, саме все, що треба було. Ми б не знайшли такі гроші. А для малюка це було життєво важливо», – зізнається Максим Пахомов, хрещений батько Микити.

Микита став одним із 38 дітей, які отримали допомогу за проектом «Здорове серце» Штабу Ріната Ахметова, який працює вже понад рік. Завдяки цьому проекту дітям з вадами серця роблять операції з імплантації дорогого імпланта – оклюдера. Причому такі операції проводяться малотравматичним ендоваскулярним методом, без розрізання грудної клітки. Після чого малюки швидко відновлюються і повертаються до нормального життя. Тепер маленький Микита абсолютно здоровий.

Як отримати допомогу за проектом «Здорове серце»?

Допомогу можуть отримати діти віком до 18 років, які проживають в Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях, а також на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу. Проект передбачає забезпечення проведення операцій на серці хлопчикам і дівчаткам з діагнозами: відкрита артеріальна протока, дефект міжпередсердної та міжшлуночкової перегородки.

Щоб отримати допомогу, потрібно:

  1. Зателефонувати на гарячу лінію 0-800-509-001 та залишити заявку.
  2. Відповісти на дзвінок працівника Штабу, уточнити, які документи необхідно надати.
  3. Підготувати потрібний пакет документів.
  4. Мати можливість приїхати до Києва для проведення операції.