Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб видав понад 3200 наборів медикаментів у межах проекту «Ліки дітям»

10.01.2018

У нашій країні росте кількість дітей, хворих епілепсією. За даними Міністерства охорони здоров'я, сьогодні в Україні 168 230 дітей з обмеженнями життєдіяльності та майже у 100 тисяч із них зафіксовані патології нервової системи. Причім у дітей, які не отримали необхідного лікування, можуть розвиватися серйозні порушення психіки (марення, галюцинації, різкі зміни настрою). Більшість пацієнтів, які вчасно пройшли необхідне лікування, можуть бути повноцінними членами суспільства – вони соціально адаптовані, працевлаштовані. Особливо гостре питання – лікування діток з подібними симптомами на Донбасі. Внаслідок воєнних дій в багатьох сім'ях немає коштів для існування, не кажучи про дороге лікування дітей.

Біда трапилася з дев'ятирічним Олексієм, інвалідом дитинства. Його хвороба стала важким випробуванням для сім'ї Мазуніних із Донецька. У дитини діагностували вроджену аномалію центральної нервової системи. Мама Олена не працює, чоловік торгує на ринку. Грошей майже немає, а лікування потребує великих коштів. Мазуніни звернулися по допомогу на гарячу лінію Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

«Протисудомні препарати життєво необхідні Олексію. Без них стан різко погіршується. Ми дуже вдячні штабу за надану допомогу», – сказала Олена Володимирівна.

У межах проекту «Ліки дітям» Гуманітарний штаб допоміг Мазуніним отримувати для свого малюка протисудомні препарати на регулярній основі.

«Проект «Ліки дітям» спрямований на видавання медикаментів дітям з важкими хронічними захворюваннями. Набори медикаментів видаються індивідуально, за призначенням лікаря. Кожна дитина отримує ліки на 3 місяці вперед. Понад 3200 наборів видано за весь період роботи проекту», – повідомила фахівець проекту Марина Сидорова.

Як отримати допомогу

Допомогу можуть отримати діти від 0 до 14 років, які проживають на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, а також діти-переселенці, що перебувають на підконтрольній території Донецької та Луганської областей. Медикаменти можуть отримати діти з такими діагнозами: цукровий діабет, бронхіальна астма, судомний і епілептичний синдром при діагнозах епілепсії: ДЦП, гідроцефалія, черепно-мозкові травми та їхні наслідки, ураження центральної нервової системи, енцефаліти та менінгіти, інфекції, пухлини головного мозку.

Щоб отримати допомогу, потрібно:

1. Зателефонувати на гарячу лінію 0-800-509-001 та залишити заявку.

2. Відповісти на дзвінок працівника штабу – уточнити, які потрібні документи.

3. Підготувати потрібний пакет документів.

4. Мати можливість отримати ліки в аптеках Маріуполя, Бахмута або Краматорська.