Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова знову дарує мирне літо дітям Донбасу

06.07.2021

Фонд Ріната Ахметова відкриває новий сезон проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо». Він спрямований на надання допомоги дітям сходу України і покликаний допомогти подолати жах спогадів про постійні обстріли, позбавитися цього тягаря і рухатися вперед. Також діти проходять навчання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях. Уперше проєкт стартував у 2015 році і швидко завоював шалену популярність серед дітей.


– Рінат Ахметов – єдиний в Україні системно й масштабно допомагає дітям Донбасу. Фонд першим  став надавати психологічну допомогу дітям, які живуть по обидва боки лінії зіткнення. Основне завдання проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо» – підтримка дітей Донбасу під час літніх канікул. Психологи проєкту допомагають дітям впоратися з  труднощами, які виникли внаслідок поранення або важкої психологічної травми війни. Це дуже важливо, тому що така травма має деякий відстрочений ефект. Драматична подія могла статися три-п'ять років тому, і якийсь час травма не давала про себе знати. Складність полягає в тому, що наслідки обов'язково наступають. І відкладені наслідки, як правило, складніші, ніж та травма, яка була відразу відпрацьована за допомогою психолога, – розповіла Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.

За її словами, цього року однією з новинок проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо» стане активність «Кіно Кемп». Учасники навчаться знімати відеоісторії, брати інтерв'ю, навчаться сценарної та акторської майстерності, освоять базові вправи з техніки мовлення. Також набудуть навичок з таких професій, як: оператор, режисер, продюсер, ведучий, відеоблогер. А найголовніше – зможуть зняти історію про те, як події на Донбасі змінили їхнє життя. Поряд з роботою психологів під час проєкту це допоможе дітям подолати невпевненість у собі та розповісти про свої страхи.


На сьогоднішній день в рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо» близько 4,5 тисячі дітей, які проживають по обидва боки лінії зіткнення, пройшли курс психологічної реабілітації. Тільки в 2019 році учасниками проєкту стали 500 дітей.