Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова запускає прямі ефіри «Подолати. Допомагає психолог»

19.08.2021

Фонд Ріната Ахметова починає прямі ефіри «Подолати. Допомагає психолог» з надання психологічної підтримки жителям Донецької та Луганської областей, а також переселенцям. Новий напрям реалізується в рамках проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова». Під час онлайн-трансляцій глядачі можуть поставити хвилюючі їх запитання, а також дізнатися, що таке травма війни, які її загрози і як від неї вилікуватися, як знайти вихід зі складних життєвих обставин.

Експерткою першої онлайн-трансляції стала лікарка-психотерапевт, клінічна психологиня, фахівчиня з кризової психології та подолання травматичного досвіду, координаторка психологічної служби Фонду Ріната Ахметова Альона Лук'янчук. Ефір був присвячений темі «Як пережити кризу та почати життя з нуля».

Альона Лук'янчук з 2014 року працює з жителями Донбасу. Каже, що сама є переселенкою та розуміє важливість підтримки людей зі східного регіону.

– Щоб побороти стрес, з кожним із постраждалих ми переживали ті емоції і біль, які вони відчували. Психологічна служба також консультувала людей під час обстрілів. Це все дуже боляче і страшно. Ця робота стала внеском у масштабну миротворчу місію, – ділиться Альона.

Фонд Ріната Ахметова для більш якісного надання психологічної допомоги провів навчання з курсу «Травма війни» для 250 психологів. З 2014 року психологічну підтримку отримали більше 60000 жителів Донбасу різного віку.

– Цикл прямих ефірів і вебінарів, який відкриває Фонд, покликаний допомогти людям упоратися зі стресом, психологічною нестабільністю, уникнути психосоматичних захворювань, які виникають унаслідок відкладених травм війни та стресів сучасного світу. Це підтримка, яка здійснюється заради майбутнього, заради миру, – розповіла Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.

Щоб визначити необхідність отримання психологічної допомоги, можна пройти тест на сайті Фонду Ріната Ахметова. 

Ви також можете звернутися за допомогою до психологів Фонду за телефоном гарячої лінії: 0800509001.

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова – це безпечний довірчий простір для мирних жителів Донбасу, де вони можуть розповісти свою історію світові, при цьому звільняючись від тягаря мовчання, спонукаючи інших поділитися своєю історією, дозволяючи своїм землякам, співвітчизникам і людям по всьому світу почути, побачити, зрозуміти розумом і відчути серцем біль пережитого ними.
Щоб ознайомитися з історіями Мирних Донбасу, а також залишити свою, перейдіть за посиланням тут.