Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова взяв участь у семінарі Мінсоцполітики для працівників служб у справах дітей

14.09.2016

З 12 до 14 вересня в Києві пройшов триденний семінар із підвищення кваліфікації працівників служб у справах дітей обласних, Київської міської та районних у м. Києві державних адміністрацій. Захід організовано Міністерством соціальної політики України. Тема семінару: «Забезпечення прав і найкращих інтересів дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, під час влаштування їх на виховання в сім’ю (усиновлення, опіка, ПС, ДБСТ)».

Фахівці програми «Сирітству – ні!» також узяли участь у навчанні.

«Фонд Ріната Ахметова в межах реалізації програми «Сирітству – ні!» підтримав навчальний захід Мінсоцполітики для працівників служб у справах дітей. Останнім часом ведеться багато розмов про такі форми сімейного виховання, як прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу. Співробітники Фонду також стикаються з питаннями від прийомних батьків та батьків-вихователів щодо змін у законодавстві. Семінар актуальне для всіх держслужб та організацій, які покликані захистити інтереси дітей-сиріт», – розповіла Євгенія Рзаєва, керівник програми «Сирітству – ні!».

Представники Мінсоцполітики прокоментували останні зміни в законодавстві, поділилися найближчими планами. Як і раніше, пріоритетом і держави, і громадськості має бути забезпечення прав і найкращих інтересів дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Після прийняття постанови КМУ № 458 з’явилося багато питань із боку прийомних батьків, тому ми йдемо шляхом роз’яснення та проведення таких спільних семінарів підвищення кваліфікації», – прокоментував Руслан Колбаса, директор департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсополітики.

Також перед фахівцями служб у справах дітей виступила координатор психологічної служби Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Марина Сорокіна, яка провела тренінг із профілактики емоційного вигорання фахівців.

Довідка. Фонд Ріната Ахметова надає підтримку дітям-сиротам ось уже 8 років. За цей час у межах проекту «Сирітству – ні!» 8140 дітей-сиріт знайшли нові сім’ї. Такий результат став можливий завдяки співпраці Фонду з Міністерством соціальної політики України та службами в справах дітей. Зараз на порталі www.sirotstvy.net розміщено понад 9 тисяч анкет. 2016 року запущено новий проект «Наставництво», завдяки якому сироти-підлітки зможуть спертися на дорослих друзів-наставників і знайти свій шлях у житті.