Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова визначив переможців творчого конкурсу есе «Один день»

30.10.2021

Фонд Ріната Ахметова підвів підсумки творчого конкурсу есе «Один день». Експертна рада конкурсу відібрала 150 фіналістів із 1842 творів-есе школярів із Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей.

27 жовтня журі визначило імена авторів, які стали переможцями конкурсу. Кожна робота – це конкретна доля, маленька трагедія, ціле життя. Початок війни – це не один день, а десятки й сотні різних днів, пов'язаних як з особистими подіями, переживаннями, так і подіями країни в цілому, які назавжди змінили життя багатьох людей.

Не дивно, що ідея конкурсу знайшла живий відгук у серцях і школярів-учасників, і їхніх викладачів. За час проведення конкурсу Фонд отримав багато відгуків від учителів. Дехто розповідав, що під час написання есе плакали разом із учнями.

Нагадаємо, що кращі конкурсні роботи стануть невід'ємною частиною Музею Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних». Унікальний проєкт зібрав уже понад 5 тисяч свідчень жителів Донбасу, розказаних із перших вуст. Мета на найближчі роки – 100 000 історій.

Онлайн-музей «Голоси Мирних» уперше в Україні об'єктивно і повно документує історії мирних жителів Донбасу. Це простір, в якому Мирні можуть відкрито розповісти свою особисту історію і просто виговоритися.

Якщо ви житель Донбасу, розкажіть свою історію світу! Для цього перейдіть за посиланням https://civilvoicesmuseum.org/my-story і заповніть невелику анкету. Також ви можете звернутися за телефоном гарячої лінії 0800509001 і попросити про психологічну допомогу. Її надають фахівці, які пройшли навчання за курсом «Травма війни».