Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова врятував серце маленької Ані Лазаревої з родини переселенців

15.11.2019

 

Сім’я Лазаревих 2014 року покинула рідний Донецьк і поселилася в селі Сергіївка Полтавської області. Чотири роки потому на світ з’явилася Аня – молодша дочка.

«Ми виїхали з Донецька, щоб уберегти старшу дочку Олену від жахів збройного конфлікту. Потім народилася Аня, у якої на третій день життя лікарі діагностували відкриту артеріальну протоку. Дитину взяли на облік у кардіолога, бо була надія, що до піврічного віку вона закриється сама. Але цього не сталося», – розповіла мама Ольга Павлівна.

Батьки звернулися по допомогу до Фонду Ріната Ахметова, який допомагає таким діткам у рамках проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». І днями в житті Лазаревих відбулася радісна подія – Ані встановили оклюдер. Це спеціальний імплант, що закриває ваду серця.

«Від щирого серця дякуємо Рінату Леонідовичу», – сказала Ольга Павлівна.

Фонд Ріната Ахметова з 2013 року допомагає дітям із діагнозом «вада серця». Для системної боротьби з недугою 2017 року почав працювати проект «Здорове серце». У його рамках дітям проводять корекційні операції зі встановлення імпланта-оклюдера. На сьогодні дітям проведено 111 операцій.

Як отримати допомогу за проектом

«Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» – це допомога в проведенні операцій зі встановлення оклюдера дітям від 0 до 18 років із вродженими вадами серця з реєстрацією в Донецькій та Луганській областях із малозабезпечених і соціально незахищених сімей.

Докладну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.