Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова в Маріуполі поділився досвідом реалізації проекту «Наставництво»

06.10.2017

У Маріуполі відбулася зустріч у форматі круглого столу, у ході якої представники Фонду Ріната Ахметова поділилися практичним досвідом реалізації проекту «Наставництво».
 

В Україні близько 110 000 дітей живуть в інтернатних закладах. Фонд Ріната Ахметова – одна з небагатьох благодійних організацій, що запустила проект, метою якого стала підготовка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до самостійного дорослого життя. У 2016 – 2017 роках Фонд успішно реалізував пілотний проект «Наставництво».

«В результаті проекту підготовано 107 потенційних наставників, 43 з них стали індивідуальними наставниками для дітей в інтернатних закладах Святогірська й Маріуполя», – зазначив Олександр Вишняков, директор Фонду Ріната Ахметова.
 

До діалогу про досвід реалізації проекту наставництва й можливості його впровадження на державному рівні, а також про тренди в наставництві й зміни, які можуть відбутися вже найближчим часом, приєдналися представники громадськості, маріупольського міської ради, соціальних служб та Фонду Ріната Ахметова.
 

Учасники дискусії наголосили, що переданий Фондом досвід допоможе в підготовці наставників для інтернатних установ Маріуполя. Заступник міського голови Ярослав Хотнянський зазначив, що цей проект також дуже важливий для міста: «Завдяки такій роботі, діти, які опинилися у складній життєвій ситуації, зможуть знайти себе в професії, придбають нові знання й навички. Це велика, добра справа».

Начальник служби у справах дітей Людмила Прунчак розповіла, що в Маріуполі зараз працюють два інтернатних заклади, де виховується 207 дітей: «Ми готові працювати з напрацюваннями фахівців Фонду та проекту, щоб полегшити процес соціалізації дітей, які опинилися у складні життєвій ситуації».