Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав сучасні апарати ШВЛ медикам в 22 області України

04.12.2020

Дунаєвецька центральна районна лікарня в Хмельницькій області отримала висококласний апарат штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова. Це частина системної та масштабної допомоги країні в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні».

– Допомога, яку Рінат Ахметов надає Україні в боротьбі з коронавірусом, безпрецедентна за своїми масштабами. Близько 190 висококласних апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова надійшли в опорні державні лікарні 22 регіонів України, серед яких Хмельницька область. Обладнання від Фонду поставляється як у великі клініки обласних центрів, так і невеликі лікарні регіонів України, роблячи сучасну медицину європейського рівня доступною для всіх. Незважаючи на високу автоматизацію закуплених Фондом апаратів ШВЛ, перед введенням їх в експлуатацію представники виробника навчають медиків роботі на техніці світового рівня, – розповіла Наталія Ємченко, член наглядової ради Фонду.

Як повідомив заступник голови Дунаєвецької райдержадміністрації Вадим Романюк, ситуація з епідемією коронавірусу залишається складною.

– Висловлюю слова подяки від районної та обласної адміністрацій за те, що є такий Фонд. За вашу допомогу в боротьбі з пандемією в такий складний час. Упевнений, що цей апарат ШВЛ врятує найцінніше – не одне життя, – сказав Вадим Романюк.

Самі медики Дунаєвецької центральної райлікарні зазнчили, що ця медична техніка сьогодні серед найбільш затребуваної.

– Сучасний апарат штучної вентиляції легенів вкрай необхідний реанімаційному відділенню для лікування важкохворих пацієнтів. Він допоможе нам виводити їх з цього стану. Тому його роль дуже значна. У нас є п’ять апаратів ШВЛ, але вони були зроблені давно. Спасибі Рінату Ахметову, – подякував директор лікарні Володимир Крупко.

Аби підтримати лікарів на передовій боротьби з коронавірусом на спецзамовлення Фонду Ріната Ахметова були пошиті 1500 комплектів комфортних медичних костюмів. Близько 1000 наборів вже отримали опорні лікарні, в тому числі  Дунаєвецька.

Також сучасний апарат ШВЛ і костюми від Фонду Ріната Ахметова отримав Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». З лютого 2020 року Фонд Ріната Ахметова забезпечує лікарів, які працюють на передовій боротьби з коронавірусом, найнеобхіднішим. Державним лікарням передано більше 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту. Також медики отримали від Фонду 337 ​​тисяч експрес-тестів, 1044 одиниці медичного та лабораторного обладнання.

Ключовим елементом допомоги країні в рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні» стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ.

Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.