Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав Олександрівській лікарні обладнання для порятунку життів

26.05.2021


Олександрівська клінічна лікарня м. Києва отримала від Фонду Ріната Ахметова сучасний апарат для очищення крові. Обладнання було передане в рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».


Це мультитерапевтичне і високотехнологічне обладнання італійського виробництва компанії Вellco. Воно дозволяє проводити різні види очищення крові в критичних ситуаціях, застосовується для лікування пацієнтів із гострими тяжкими захворюваннями. Таке обладнання затребуване в усьому світі і дозволяє надавати більш якісну й оперативну допомогу людям. Апарат застосовується для гемофільтрації, гемодіафільтрації, гемодіалізу та низки інших напрямів з метою очищення крові у пацієнтів з гострою стадією захворювання, хронічною нирковою недостатністю і водним перевантаженням.


У свою чергу, заступник директора лікарні Олег Атаманенко подякував за допомогу. Він зазначив, що медобладнання такого рівня затребуване медиками.


– Олександрівська лікарня – велика і багатопрофільна. Щорічно сюди надходить близько 30 000 пацієнтів із хворобами різного ступеня тяжкості. Сьогодні ми отримали від Фонду Ріната Ахметова апарат, який дійсно є мультитерапевтичною технікою для надання екстреної допомоги. Він дає можливість лікувати шокові стани і рятувати більше життів пацієнтів нашої лікарні, – зазначив Олег Атаманенко.

– Допомога Ріната Ахметова завжди приходить туди, де її найбільше потребують. У рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» реалізовані та втілюються в життя масштабні національні проєкти в сфері охорони здоров'я. Зокрема, проєкт «200 швидких для України» дозволив підвищити рівень екстреної допомоги в країні. За рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням. Крім того, ще до початку пандемії в Україні Рінат Ахметов виділив на боротьбу з COVID-19 понад 300 мільйонів гривень. Для ефективної роботи були об'єднані всі ресурси – благодійного Фонду, футбольного клубу «Шахтар», компаній ДТЕК та інших активів групи SCM. У рамках проєкту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні» опорні державні лікарні в усіх регіонах отримали понад 200 апаратів ШВЛ, 155 кисневих концентраторів, 337 000 експрес-тестів, більш ніж 200 000 засобів індивідуального захисту й витратних матеріалів, – розповіла Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.


Вона зазначила, що допомога Фонду надійшла до 505 медустанов у 203 населених пунктах. Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на боротьбу з епідемією коронавірусу в Україні.


Крім того, Фонд Ріната Ахметова розпочав національну кампанію #ДякуємоМедикам. Розкажіть про лікаря який врятував від коронавірусу вас або ваших близьких! Залиште на сайті історію його подвигу, щоб про неї дізналася вся країна! Детальніше тут: https://akhmetovfoundation.org/thankyoudoctors