Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав апарат ШВЛ медикам Вільнянська

17.10.2020

Вільнянська районна багатопрофільна лікарня отримала апарат штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова і групи Метінвест.

– Саме апаратів ШВЛ українська медицина потребувала найбільше. Незважаючи на дефіцит високотехнологічного медичного обладнання в світі, Фонд Ріната Ахметова зумів закупити і привезти його в Україну. Більше ніж 150 апаратів передано медикам, і вони вже рятують життя пацієнтів з важкими ускладненнями від коронавірусу. Обладнання від Фонду поставляється як у великі клініки обласних центрів, так і невеликі лікарні регіонів України, роблячи сучасну медицину європейського рівня доступною для всіх, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

За словами представника групи Метінвест Артема Мутерко, Рінат Ахметов продовжує допомагати українській медицині.

– Ми бачимо, як пандемія набирає обертів. Тому ми як і раніше об'єднуємо зусилля і підтримуємо медицину заради порятунку життів. Коли Україна опинилася перед загрозою пандемії, державна система охорони здоров'я була абсолютно не готова до нового виклику. Не вистачало обладнання для надання допомоги хворим із ускладненнями від коронавірусу, а також засобів захисту для медиків і експрес-тестів. Першим на допомогу країні прийшов Рінат Ахметов. Ще в лютому він виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України, – зазначив Артем Мутерко.

Медики подякували за підтримку.

–- Ваша допомога як ніколи на часі. Величезне спасибі за цей подарунок у такий серйозний час, – підкреслив директор лікарні Олег Іващенко.

До їхніх слів приєдналася міський голова Вільнянська Наталія Мусієнко.

– Від усіх жителів району хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова за такий чудовий подарунок. На цьому апараті буде працювати команда досвідчених лікарів, і вони кращі з найкращих. Цей апарат дуже допоможе, – додала Наталія Мусієнко.

– Хочу подякувати за таку велику допомогу. Обладміністрація підтримує такі події. Цей прекрасний апарат врятує не одне життя як в період епідемії, але й в подальшому, – додав голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін.

У свою чергу виступив глава Вільнянської райради Андрій Солякін:

– Висловлюємо свою вдячність Фонду Ріната Ахметова. Упевнений, що завдяки цьому апарату будуть врятовані людські життя.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких залучено до боротьби з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3