Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав апарат ШВЛ медикам Покровська

09.10.2020

Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування отримала сучасний апарат штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова і SCM.

- Саме апаратів ШВЛ українська медицина потребувала найбільше. Незважаючи на дефіцит високотехнологічного медичного обладнання в світі, Фонд Ріната Ахметова зумів закупити і привезти його в Україну. Понад 140 висококласних апаратів ШВЛ вже передано медикам, і вони рятують життя пацієнтів з важкими ускладненнями від коронавируса. Обладнання від Фонду Ріната Ахметова надійшло в опорні державні лікарні в 12 регіонах країни. Перші з них були передані в державні лікарні України ще в березні 2020 року, - розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як зазначив генеральний директор ПрАТ «Шахтуправління Покровське» Валерій Яковенко, з лютого 2020 року Фонд Ріната Ахметова забезпечує лікарів, які знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом, найнеобхіднішим.

- Державним лікарням передано більше 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту. Також медики отримали від Фонду 320 тисяч експрес-тестів. Ключовим елементом допомоги країні стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. Це обладнання - в числі найсучаснішого в світі, але найголовніше - воно просте у використанні і значною мірою виключає вплив людського фактора. Тому передані апарати можуть бути використані відразу ж після інсталяції, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз, - зазначив Валерій Яковенко.

У свою чергу директор лікарні Юрій Бородін подякував за допомогу.

- Хочу сказати велике спасибі Фонду Ріната Ахметова за такий внесок в оновлення нашої лікувальної бази. Це реанімаційне обладнання, яке сьогодні буде рятувати хворих на коронавірус. Воно буде потрібно і після епідемії, - зазначив Юрій Бородін.

Також подяку висловив заступник Покровського міського голови Ярослав Хотнянський:

- Від імені жителів Покровська і всього району хотів би сказати велике спасибі Фонду Ріната Ахметова. Уже не перший раз ця людина і Фонд приходять на допомогу жителям Донбасу. У цих складних умовах підтримка наших медиків дуже важлива.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3