Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передав два сучасних апарати ШВЛ медикам Старобільська

24.09.2020

Старобільська центральна районна лікарня отримала два висококласних апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК.

– Ключовим елементом допомоги країні в рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні» стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. Перші з них передані в державні лікарні України ще в березні 2020 року. Обладнання від Фонду передається як у великі клініки обласних центрів, так і невеликі лікарні регіонів України, що робить сучасну медицину європейського рівня доступною для всіх. Адже в багатьох установах охорони здоров'я апаратів ШВЛ або не було  зовсім, або вони були закуплені ще в минулому столітті, тому лікарі не могли надати якісну медичну допомогу пацієнтам з ускладненнями від COVID-19, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як повідомила представниця ДТЕК Аліна Кучеренко, з лютого 2020 року Фонд Ріната Ахметова забезпечує лікарів, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом, найнеобхіднішим.

– Державним лікарням передано більше ніж 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту. Також медики отримали від Фонду 320 тисяч експрес-тестів. Фонд придбав безліч одиниць унікального обладнання: ізолюючий мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих, аналізатор проб в комплекті з тест-системою і боксом біобезпеки, аналізатор проб із тест-картриджами, аналізатор ПЛР-тестів на коронавірус, джерело безперебійного живлення і багато іншого. Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасного обладнання. У лікарні Луганської області Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК вже передали 10 апаратів ШВЛ. Це допомога регіону в боротьбі за порятунок людських життів як зараз, під час пандемії, так і після її завершення, - зазначила Аліна Кучеренко.

У лікарні Луганської області Фонд вже передав 10 апаратів ШВЛ, – зазначила Аліна Кучеренко.

За словами голови Луганської обласної державної адміністрації Сергія Гайдая, підтримка дуже потрібна лікарям.

– В області щодня госпіталізують 30–40 хворих. Тому допомога вкрай своєчасна. В цілому саме Фонд надав області найбільшу допомогу. Величезна подяка, – зазначив Сергій Гайдай.

Його слова підтримала директорка лікарні Галина Горбаченко:

– Дякую Фонду Ріната Ахметова. Сьогодні ми успішно боремося з коронавірусом і сподіваємося на перемогу. Ми чекали ці апарати ШВЛ і будемо їх використовувати також для лікування пацієнтів з іншими захворюваннями.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві. На сьогодні Фонд передав більше 130 одиниць такого обладнання.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні.

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3